Search
Close this search box.

VIDEO: Padavine na Koroškem ponekod zalile ceste in objekte

Zaradi obilnega deževja so nekatere ceste na Koroškem mestoma poplavljene, prav tako so obilne količine vode ponekod zalivale kleti.

Današnja napoved oranžnega alarma se je na Koroškem hitro izkazala za resnično, saj je obilno deževje med današnjo nevihto poskrbelo za nemalo preglavic.

Tako je danes, 23. junija 2023, v popoldanskem času močna nevihta z grmenjem in nalivi poskrbela za veliko količino vode, ki je jaški ob cestah niso uspeli požirati pravočasno. Bralci so nas obvestili, da je na Ravnah ponekod že veliko vode na cesti, a so vse ceste zaenkrat prevozne.

Na nas pa se je obrnil bralec iz Kotelj, kjer je voda zalila tako cesto, kot tudi prehod in stopnišče med dvema stanovanjskima blokoma. Zaradi velike količine padavin jaški ob cesti in bloku niso uspeli požirati vode, ta pa je poplavila dobršen del ceste v Kotljah.

Gasilci KGZ Ravne so na Ravnah izčrpali vodo iz jaška industrijskega objekta, voda naraslega potoka pa v Tolstem vrhu ogroža stanovanjsko hišo.  Na lokaciji posredujejo gasilci KGZ in b. Na področju Tolstega vrha proti Zelen Bregu so trenutno na terenu tudi delavci JKP Ravne.

Prav tako je klet zalilo v Otiškem vrhu, kjer so trenutno na intervenciji gasilci PGD Šentjanž, gasilci PGD Prevalje pa zaradi močnejšega naliva črpajo vodo iz kleti na več lokacijah.

Vir: SPIN

Dogodki

Zaradi obilnega deževja so nekatere ceste na Koroškem mestoma poplavljene, prav tako so obilne količine vode ponekod zalivale kleti.