VIDEO: Obiskali smo covidni oddelek SB Slovenj Gradec, kjer je med hospitaliziranimi tudi otrok

V zadnjih dneh narašča število hospitaliziranih covidnih bolnikov, ob tem pa bolnišnice širijo zmogljivosti na covidnih oddelkih in krčijo nenujne programe. Z ekipo smo preverili, kakšno pa je stanje v regijski bolnišnici, kjer lahko po zadnjih objavljenih podatkih ministrstva za zdravje sprejmejo 35 covidnih bolnikov, 30 covidnih postelj imajo namreč na navadnem oddelku, 5 pa na intenzivnem.

Kot je ob našem današnjem obisku SB Slovenj Gradec dejal direktor Janez Lavre, imajo v bolnišnici trenutno hospitaliziranih 27 covidnih bolnikov, od teh jih 5 potrebuje intenzivno zdravljenje. Med hospitaliziranimi je tudi en otrok z mamico.

VIDEO: Izjava direktorja SB Slovenj Gradec Janeza Lavreta

Priliv bolnikov se tudi v SB Slovenj Gradec s časom veča, kot razlog Lavre navaja, da se vsi ljudje ne držijo pravil, ki bi se jih morali. Kapacitete po besedah direktorja še niso povsem zasedene. Ravno danes pa so razpravljali tudi o širjenju covidnega oddelka.

Med drugim je Lavre omenil, da jim primanjkuje kadra, vendar so sprejeli nekaj racionalizacijskih ukrepov, “tako da tisto delo, ki ga opravljamo, zmoremo,” je dejal Lavre in ponovno pozval k cepljenju.

Lavre je na vprašanje, kaj meni o možnosti, da bi ob prezasedenosti covidnih postelj covidne bolnike pošiljali na zdravljenje v tujino dejal, da meni, da bodo v slovenjgraški bolnišnici lahko poskrbeli za vse prebivalce koroške in savinjsko šaleške-regije, v kolikor bi hospitalizacijo potrebovali.

Glede obiskov je dejal, da niso prepovedani, so pa omejeni. Pri posameznem pacientu na navadnem oddelku so obiski dovoljeni, v kolikor obiskovalec izpolnjuje pogoj PCT, ob hospitaliziranem otroku je lahko en zdrav starš, pa oče pri porodu mamice.