Search
Close this search box.

Video: Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva se je prostovoljcem zahvalil tudi župan Klugler

ZN so mednarodni dan prostovoljstva, 5. december, razglasili leta 1985, namenjen pa je predvsem promociji prostovoljnega dela. Prostovoljstvo je res izjemna vrednota in vrlina. Izpopolnjuje življenje prostovoljcev in vseh, ki so naklonjenosti te vrline deležni. Danes se je v nagovoru vsem prostovoljcem poklonil tudi župan Klugler.

Današnji mednarodni dan prostovoljstva je potekal pod geslom Moč skupnega dela in podnaslovom Če bi vsak … Slovenska filantropija pa je v Ljubljani priredila Slovenski kongres prostovoljstva. Med drugim so poudarili velik pomen prostovoljcev pri pomoči prizadetim ob letošnjih katastrofalnih poplavah in plazovih.

Slovenija je v začetku avgusta doživela najhujšo naravno katastrofo v zgodovini države. Skoraj dve tretjini države so zajele izjemno intenzivne padavine, ki so ponekod presegle sto- ali celo petstoletne vode in povzročile hitro naraščanje gladine rek in drugih vodotokov. To je botrovalo uničujočim poplavam in več kot 10.000 zemeljskim plazovom. Najhuje prizadete so bile Zgornja Savinjska dolina in kraji ob Savinji, Koroška, deli Gorenjske in osrednje Slovenije, Podravje in Pomurje. Veliko neprecenljivega dela so opravili prav prostovoljci.

ZN so mednarodni dan prostovoljstva, 5. december, razglasili leta 1985, namenjen pa je predvsem promociji prostovoljnega dela.

Prostovoljcem pa je danes zahvalil tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, ki je povedal takole: “Drage prostovoljke, dragi prostovoljci! Hvala za vaš trud, ki ga dnevno v svojem življenju namenjate ljudem, ki so vaše pomoči potrebni. Bile so poplave v mesecu avgustu, kjer brez vaše pomoči Slovenj Gradec danes ne bi bil takšen kakršen je. Tu so druge aktivnosti znotraj društev. Kultura, šport, turizem in še bi lahko našteval. Tu je pomoč starejšim, sosedom in kako se je pokazala pomoč prostovoljcev gasilcev tudi danes ponoči, ko je na Vrhah zgorela hiša. Naša obveza je, da vam vsaj nekaj povrnemo nazaj za ta neprecenljivi trud, ki ga dnevno vlagate v svoje prostovoljstvo. Zato, dragi prostovoljci, iskrena hvala. Verjamem, da bomo skupaj pisali še mnoge odlične zgodbe prostovoljstva!”

Vir: STA in MO Slovenj Gradec

Dogodki