Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: V Vuzenici izredne razmere. Poplavljenih okoli 80 objektov

Tako kot v ostalih Koroških občinah, tudi v Vuzenici vladajo izredne razmere.

Občina Vuzenica obvešča vse občanke in občani, da so gasilci in vse pristojne službe na terenu ter se borijo proti poplavam. 

Aktualni podatki o poplavah v Vuzenici.

V občini Vuzenica je poplavljenih okoli 80 objektov, večina v kletnih prostorih. Številne ceste so poškodovane ali spodkopane zaradi vode. Zaprta je cesta v Požarskem jarku in na Sv. Primož (nova cesta).

Cesta skozi Kosov jarek je prevozna za osebna vozila. Pohorska cesta pri Motalnu je trenutno še zaprta. Predvidoma do večera bo očiščena in odprta za promet.

V primeru, da potrebujete pomoč pokličite na 112 ker mobilna telefonija ne deluje.

“Vse občane prosimo, da ne zapuščajo svojih domov, če to ni nujno potrebno. Čaka nas pestra noč za katero upamo, da ne bo katastrofalna. Prosimo za strpnost in samozaščitno ravnanje. Ne podcenjujte moči narave. Vse razpoložljive ekipe so na terenu. V gasilskem domu bo vso noč zagotovljeno dežurstvo, prav tako na najbolj ogrožajočih točkah,” so sporočili iz Občine Vuzenica.

V primeru, da potrebujete pomoč pokličite na številko 112.

Center za Socialno delo Koroška sporoča naslednje: Zaradi trenutnih razmer, s katerimi se soočamo v koroški regiji, občane koroških občin seznanjamo, da se lahko obrnejo na Center za socialno delo Koroška, kjer lahko pridobijo vse informacije o možnih oblikah pomoči, zaradi morebitnih osebnih stisk in nastale škode ob naravni nesreči. 

Med drugim lahko materialno ogroženi posamezniki in družine, ki ne razpolagajo z lastnimi sredstvi za kritje stroškov, nastalih zaradi naravne nesreče ali višje sile, uveljavljajo pravico do izredne denarne socialne pomoči. Pomoč se lahko dodeli za urejanje osnovnih bivanjskih razmer.

Vse podrobnejše informacije lahko pridobite na enotah centra v Dravogradu, Radljah ob Dravi, na Ravnah na Koroškem in v Slovenj Gradcu kadarkoli v poslovnem času, in sicer ob ponedeljkih, torkih in četrtkih od 7.00 do 15.00 ure, ob sredah od 7.00 do 17.00 ure in ob petkih od 7.00 do 13.00 ure. 

Občina Vuzenica hkrati obvešča, da so vse prireditve načrtovane za ta vikend, vključno z nedeljo 6. avgust 2023 odpovedane.

Vir: Občina Vuzenica

Fotogalerija

Ste v vaš objektiv ujeli zanimiv posnetek? Pošljite ga nam!

Dogodki

Tako kot v ostalih Koroških občinah, tudi v Vuzenici vladajo izredne razmere.