Search
Close this search box.

VIDEO IN FOTO: V Radljah ob Dravi so slovesno zasadili prvo lopato za izgradnjo Aktivariuma

V sredo, 22. maja 2024, so v Radljah ob Dravi slovesno zasadili prvo lopato za izgradnjo posebnega motiričnega parka - Aktivarium-a.

V Radljah ob Dravi so v sredo, 22. maja 2024, ob kozolcu pri Vodnem parku Radlje slovesno zasadili prvo lopato za izgradnjo Aktivarium-a, motoričnega parka, ki bo spodbujal gibanje in preživljanje prostega časa v naravi. Park, ki bo obogatil občino Radlje od Dravi, bo na voljo čisto vsem in bo prilagojen različnim generacijam. Obenem pa bo Aktivarium promoviral tudi večnamenskost gozda.

Vodni park Radlje je še vedno prvi in edini biološki bazen v Sloveniji, ponuja pa zabavo, sprostitev in energijo tako za dušo kot za telo. Zdaj bo ob vodnem parku v prihodnjih letih zrasel še Aktivarium, ki bo še dodatno poskrbel za dobro počutje vseh obiskovalcev.

Kot je povedal župan občine Radlje ob Dravi, mag. Alan Bukovnik, se je občina prijavila na razpis Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, preko katerega so pridobili sredstva za izgradnjo Aktivarium-a in jih bodo črpali iz Evropskih sredstev za razvoj turizma. S projektom Aktivarium-a, ki je pravzaprav motorični park, si želijo še razširiti in izboljšati turistično ponudbo. Park, ki ga bodo zgradili v neposredni bližini Vodnega parka Radlje, bo na voljo vsem občankam in občanom, prav tako pa vsem obiskovalcem in turistom od blizu in daleč. Predvsem si želijo, da bi s tem projektom privabili goste, ki bi se v Radlje odpravili na več kot le enodnevni izlet, da bi v občini tudi ostajali, prenočili in izkoristili vse, kar imajo Radlje za ponuditi.

Prednost za razvoj turizma in večjega števila obiskovalcev v občini vidijo tudi v dejstvu, da sta tako vodni park kot bodoči motorični park v neposredni bližini kolesarske poti, Drava Bike, ki vodi po celotni Dravski dolini, zato računajo tudi na večje število obiskovalcev na kolesih.  

V nadaljevanju Gregor Likar predstavi namen Aktivarium-a ter izpostavi cilj projekta in sicer, da bi gibanje in preživljanje prostega časa v naravi približali čim širši množici ljudi. Slednje so v razpisu spretno povezali s turizmom in poskrbeli, da bo implementacija projekta v okolici Vodnega parka služila širjenju in spodbujanju turizma v Radljah ob Dravi. Z novo ponudbo in vsebinami bodo samo še dopolnili aktivnosti, ki si jih obiskovalci želijo, kadar obiščejo občino. Poleg Vodnega parka, ki ostaja turistični paradni konj občine, bodo z Aktivarium-om ustvarili novo dodano vrednost, ki bo obiskovalcem kopališča omogočala dodatne aktivnosti v naravi – sprehajalne poti med drevesi, čebelje terapije, plezalne stene in igrala za otroke, prav tako bodo v projekt smotrno implementirali uporabo električnih koles. Vse turistične aktivnosti, ki so v Radljah ob Dravi že dane in postavljene, zdaj javni zavod ŠKTM združuje v eno turistično zgodbo, ki bo povezala deležnike in poskrbela za uspešno in celovito novo turistično ponudbo.

Borut Bizjak je v predstavitvi parka povedal, da bo to prvi tovrstni park, ki bo imel svojo konstrukcijo, v kateri ne bo vključenih nobenih zemeljskih del, ravno zaradi spoštovanja do narave. Prav tako bo park prijazen invalidom, vsestranski in narejen v konceptu združevanja ljudi.

V koncept parka bo vključen čebelji spa za terapije s čebelami, manjši fitnes v naravi, namenjen tudi invalidom, prizorišče z velik otroškim igralom, v gozdih poteh pa bodo sprehajalne poti opremljene s podesti po drevesih, podesti za počitek. V parku se bo nahajala tudi rekreacijska cona počitka, ob potoku bodo obiskovalce vabili ležalniki in mize. Posebnost bo zagotovo tudi zvezdni stolp. Ob tem ne gre pozabiti niti dejstva, da bo postavitev samega parka zamišljena v smislu energijskega središča.

Občina Radlje ob Dravi bo s pridobitvijo Aktivarium-a zagotovo prava destinacija, kamor se boste odpravili na dan, poln dogodivščin, ali pa če boste potrebovali le sprostitev v čudovitem objemu narave.

Projekt se sofinancira iz Načrta za okrevanje in odpornost, razvojno področje C3: Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponenta K2: Dvig produktivnosti, prijazno poslovno okolje za investitorje in investicija D: Zagotavljanje inovativnih ekosistemov, ekonomsko – poslovne infrastrukture.

»Financira Evropska unija – NextGenerationEU«.

FOTOGALERIJA:

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
V sredo, 22. maja 2024, so v Radljah ob Dravi slovesno zasadili prvo lopato za izgradnjo posebnega motiričnega parka - Aktivarium-a.