Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: V Radljah ob Dravi otvorili izjemen Skate park, s katerim so obogatili športno-rekreativen park

Občina Radlje ob Dravi je z včerajšnjim dnem bogatejša za nove športno rekreativne površine.

Občina Radlje ob Dravi je včeraj, 22. maja 2023, ob 11. uri slavnostno odprla Večgeneracijski urbani športni park Radlje – Skate park. Na otvoritvi je zbrane nagovoril ambasador zdravega in varnega ukvarjanja s športom Cene Prevc, ki je poudaril pomen aktivnega preživljanja prostega časa za vse generacije.

Svečane otvoritve so se poleg Ceneta Prevca udeležili tudi župan Občine Radlje ob Dravi, mag. Alan Bukovnik, direktor podjetja Taurus Šport Borut Bizjak ter direktor JZ ŠKTM Radlje ob Dravi Gregor Likar.

Župan mag. Alan Bukovnik je v svojem nagovoru izpostavil, da je otvoritev skate parka zaključek faznega projekta večgeneracijskega urbanega parka, katerega skupna investicija znaša nekaj sto tisoč evrov. Včerajšnja investicija je vredna nekaj manj kot 100.000 evrov. “Steza za rolkanje in Večgeneracijski urbani park sta dober in prijeten korak za prihodnost Radelj. S tem smo vsem generacijam v Radljah omogočili aktivno preživljanje prostega časa, je dejal Bukovnik.

Cene Prevc je poudaril pomen športa za mlade: “Današnja prireditev pomeni še več priložnosti in možnosti za aktivno udejstvovanje. Mladi, ki pridejo domov z umazanimi hlačami in potolčenimi koleni, raziskujejo okolje, kar je izjemno pomembno.”

Direktor podjetja Taurus Šport Borut Bizjak je izpostavil kvaliteto novega skate parka: “Celotni skate park je narejen iz aluminija, kar zagotavlja daljšo življenjsko dobo. Park je prvovrsten v Sloveniji in širši regiji, upamo, da bo dosegel svoj namen in funkcijo.”

Gregor Likar, direktor JZ ŠKTM Radlje ob Dravi, je z navdušenjem predstavil novo pridobitev: “Vsaka infrastrukturna pridobitev je za vsako lokalno skupnost velika pridobitev. Mi smo javni zavod, ki skrbi tudi za področje razvoja športa, zato verjamem, da bomo to miselnost širili širše, ne samo v Radljah. S tem večgeneracijskim parkom postajamo unikum na tem področju.

Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. V občini Radlje ob Dravi tako uspešno zaključujejo projekt izgradnje večgeneracijskega urbanega športnega parka in se veselijo novih priložnosti za športno-rekreativne dejavnosti za vse generacije.

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Občina Radlje ob Dravi je z včerajšnjim dnem bogatejša za nove športno rekreativne površine.