Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: To je junak, ki je iz vode rešil 8-letnega otroka

Včeraj popoldne je v Slovenj Gradcu, 49-letni domačin preprečil najhuje. Med delom na terasi je zaslišal krike, ter stekel na pomoč. Gordan Petronijevič je brez pomisleka tvegal svoje življenje in skočil v vodo ter rešil življenje 8-letnemu otroku.

Med delom na terasi zaslišal krike

Gordan nam je zaupal, da je medtem, ko je delal na svoji terasi, zaslišal krike na pomoč. Na bližnji potki ob vodi je zagledal očeta z vozičkom, ki je tekal sem ter tja in kazal proti vodi. Najprej je pomislil, da mu je v vodo padel pes in hitro stekel na pomoč. Ko je prišel do potke, kjer se vidi v strugo potoka, je najprej zagledal žogo. Takoj mu je postalo jasno za kaj gre – v vodi je otrok. Na drugi strani potoka je prav tako zagledal otroka, ki je kričal na pomoč.

Zgodilo se je tukaj, nam pokaže.

“Videl sem samo roke”

Ko sem v vodi zagledal majhne rokice, sem takoj vedel kaj moram storiti,” nam je zaupal pogumnež. Stekel je za otrokom in po nekaj metrih za njim skočil v vodo. Oba ju je voda še nekaj deset metrov odnesla v močnem toku do kraja, kjer je se je lahko prijel brežine. Na pomoč mu je prišel še mimoidoči in skupaj sta 8-letnika potegnila na suho. Nekaj trenutkov je trajalo, preden je otrok zadihal, po poklicu reševalcev pa sta ga odnesla v hišo in ga povila v odeje, bil je očitno podhlajen. Da je z dečkom vse v redu je zadolžen tudi hiter odziv reševalne ekipe, ki so ga kasneje oskrbeli in prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Gordan se spominja trenutkov ko je rešil življenje.

“Vode nisem čutil”

Ker se je vse dogajalo zelo hitro, Gordan pravi, da vode sploh ni čutil: “Kakšna je bila voda sploh ne vem, ni me niti malo zeblo, očitno adrenalin naredi svoje“.

Da je postal koroški heroj ni dvoma, zahvalili so se mu tako starši otroka prejel pa naj bi tudi nagrado za hrabrost s strani policije.

[yendifplayer video=21]

Čestitke za hrabrost tudi v imenu Koroških Novic.

 

Dogodki