Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Sneg povzročal mnogo težav na cestah

FOTO: Bralec Žiga

Zaradi močnega sneženja, ki je v petek zajelo Koroško, so bile ceste močno zasnežene, zaradi česar je potrebna še posebna previdnost. Ponekod je zaradi zdrsa osebnih ter tovornih vozil promet obstal.

Ker so bile ceste močno zasnežene, se je na Koroških cestah pripetilo več prometnih nesreč z materaialno škodo in več zdrsov vozil.

Na cesti Velenje – Slovenj Gradec pri Mislinji (Mislinjski klanec) je promet zaradi ustavitve več tovornih vozil še vedno oviran. Nastajajo tudi več kot 5 kilometerski zastoji.

VIDEO: Zastoji na cesti Slovenj Gradec – Mislinja, pri odcepu za Graško Goro.

Ob 14.01 so na Mislinjskem klancu v občini Mislinja zaradi obilnega sneženja obstali dva tovornjaka in avtobus, zato je obstal promet na relaciji Mislinja–Velenje. Posredovali so gasilci PGD Mislinja in dežurni delavci VOC Celje.

Ob 16.57 se je na Mariborski cesti v Mežici zaradi snega podrl telekomunikacijski drog. Na kraj so bili napoteni dežurni delavci Telekoma.

Ob 16.10 sta zaradi snega zdrsnila avtobusa na cesti Mislinja–Slovenj Gradec, pri odcepu za Graško Goro v občini Slovenj Gradec.Ob 17.06 je v Stražah v občini Mislinja reševalno vozilo zdrsnilo s ceste. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 17.06 v Stražah reševalno vozilo zdrsnilo s ceste.

Ob 16.06 so se v Vuzenici zaradi teže snega ob železniški progi podrli leseni drogovi. Obveščen je bil dispečer Slovenskih železnic, ki je na teren poslal prometnike.

Ob 17.12 je prišlo na relaciji Vuzenica–Vuhred v občini Vuzenica zaradi obilnega snega do prekinitve cestnega prometa. Dežurni delavci so z mehanizacijo cestišče očistili in omogočili promet.

Ob 18.00 se je v naselju Sv. Primož nad Muto na cesto Muta–Radlje ob Dravi podrlo drevo in zaprlo promet. Dežurni delavci Cestnega podjetja VOC Celje so drevo razžagali, ga odstranili in očistili cestišče.

Zdrs dveh tovornjakov v Movžah.

Iz PU Celje so sporočili, da voznike znova opzarjajo, naj vozijo zelo previdno, počasneje kot običajno in z večjo varnostno razdaljo. Izogibajo naj se sunkovitim manevrom in prehitevanjem. Če ni nujno naj se na pot ne odpravljajo.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2017/13012017_sneg” title=”Galerija slik”]

FOTO: Bralec Žiga, Alex Picej

VIDEO: Zastoji na cesti Slovenj Gradec – Mislinja, pri odcepu za Graško Goro.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2017/13012017_mislinjskiklanec” title=”Galerija slik”]

FOTO: Bralka Monika

Iz PU Celje sporočili, da na Celjskem in Koroškem niso beležili hujših prometnih nesreč.

Sneg je to popoldne upočasnil promet skorajda povsod na območju Policijske uprave Celje. Hujših prometnih nesreč niso obravnali. “Od 15. ure dalje smo bili obveščeni o treh prometnih nesrečah z materialno skodo. Drevesa, ki so padla na cestišče so ovirala promet na cestah Polana – Mežica, Žalec – Vrbje, Muta – Radlje in na Halerjevem hribu na območju Šmarja pri Jelšah. V Radljah ob Dravi je na cesto padla večja skala. Na vseh omenjenih cestah je promet do odstranitve potekal izmenično enosmerno. Obilo preglavic so predvsem na Velenjskem koncu povzročali zdrsi tovornih vozill.  Na cesti Velenje –  Slovenj Gradec pri Mislinji je bil  prome tzaradi ustavitve več tovornih voziIl dlje časa oviran. Voznike znova opzarjamo, naj  vozijo zelo strpno in previdno, počasneje kot običajno in z večjo varnostno razdaljo” so še zapisali.

FOTO: Bralec Blaž

FOTO: Bralec Blaž

Dogodki

FOTO: Bralec Žiga

Zaradi močnega sneženja, ki je v petek zajelo Koroško, so bile ceste močno zasnežene, zaradi česar je potrebna še posebna previdnost. Ponekod je zaradi zdrsa osebnih ter tovornih vozil promet obstal.