Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Požar v Mežici uspešno pogasili, preiskava v teku, na delu forenziki

Kot smo že poročali, je včeraj zvečer prišlo do obsežnega požara v Mežici, v katerem je zgorel petdeset metrov dolg večnamenski lesen objekt. Ogenj se je hitro širil in ogrožal bližnji stanovanjski in dva večstanovanjska objekta. Posredovali so gasilci PGD Mežica, Črna na Koroškem, Prevalje, Ravne na Koroškem in Kotlje ter KGZ Ravne na Koroškem. Večnamenski lesen objekt je pogorel v celoti, na bližnjem stanovanjskem objektu je zgorelo ostrešje, poškodovana pa sta še dva večstanovanjska objekta. Zaradi nevarnosti so iz teh treh objektov evakuirali približno 50 ljudi, ki so trenutno nastanjeni pri svojcih in Hostlu v Mežici.

Občan Mežice, ki že več let živi v bližini pogorišča, je povedal: “Pogorele so drvarnice, ki so jih nekateri uporabljali za shranjevanje drv. Zaradi požara so zdaj vsi ostali brez kurjave za zimo. Popolnoma sta zgorela dva avtomobila. Hiša z novo fasado je uničena.” Sogovornik poudarja, da so bližnji stanovalci več let opozarjali občino in župana, Dušana Krebla, da bo na tem območju treba nekaj ukreniti, saj so poslopja stara in dotrajana, v nasprotnem primeru se bo enkrat nekomu nekaj zgodilo. “S strani župana in Občine Mežica ni bilo posluha in to je sigurno njihova odgovornost. V imenu vseh domačinov se zahvaljujem vsem, ki so nam včeraj in nam še pomagajo, predvsem pa vsem gasilcem, za hiter odziv in nesebično pomoč,” zaključuje naš vir.

Poveljnik PGD Mežica, gospod Čapelnik, je potrdil navedbe Urada RS za zaščito in reševanje. “Preiskava je v teku, tako da vam žal trenutno drugih informacij ne morem dati,” še dodaja Čapelnik.

Dušan Krebl, župan Občine Mežica o včerajšnjem požaru: “Trenutno lahko povem, da so gasilci, bilo jih je na delu okrog 75 iz celotne Mežiške doline, opravili delo odlično. Trenutno so na pogorišču forenziki in kriminalistična policija, ker je preiskava v teku, vam drugih informacij trenutno ne morem dati. So pa na srečo vseh občanov, gasilci pravočasno zaščitili, kar se je zaščititi dalo in s tem preprečili še večjo tragedijo. Treba je vedeti, da gre za strnjeno naselje in da bi lahko bile posledice katastrofalne. Za enkrat nastala škoda še ni znana, lahko pa povem, da je ena hiša huje poškodovana. Na srečo pa žrtev ni bilo, niti ni bil nihče poškodovan, za kar gre zahvala vsem gasilcem,” dodaja Krebl.

Na vprašanje, kako komentira očitke občanov glede navedb, da so že več let opozarjali na težave glede dotrajanih objektov (barakah), je Krebl odgovoril: “V tem trenutku tega ne morem komentirati.”

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Igor
Igor
5 let nazaj

USTAVIMO zavarovalnice!
zavarovalniške goljufije za neupravičena izplačila na škodo zavarovalcev!

Dogodki