Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Pomagajmo Jakobu iz Pameč

FOTO: Osebni arhiv

Triletni Jakob iz družine Diane in Aleksandra Mravljak z epilepsijo in močnim zaostankom v razvoju, je povsem odvisen od pomoči svojih staršev. Žal predanost, ljubeča družina, upoštevanje in izvajanje terapevtskih priporočil ne zadoščajo. Skrb za takšnega otroka je tudi veliko finančno breme, zato mu pomagajmo po svojih najboljših močeh.

FOTO: Osebni arhiv

Svoje prispevke lahko nakažete na račun SI56 0247 0025 3886 372 (odprt pri NLB).

 

Jakob je triletni fant z diganozo simptomatske epilepsije, razvojne anomalije osrednjega živčevja (agenezija korpus kalozuma subependimalna heteropija obojestransko), hipoplazije leve berebelarne hemisfere ter celostnega razvojnega zaostanka. 

To pomeni, da Jakob še vedno ne sedi samostojno, ne hodi, ne govori, jé s pomočjo odrasle osebe in njegov očesni kontakt ne sledi stvarem, ki se dogajajo okoli njega. 

[hdplay videoid=59] 

 

Svoje prispevke lahko nakažete na račun SI56 0247 0025 3886 372 (odprt pri NLB).

 

Jakob prejema terapijo proti epilepsiji, toda kljub temu ga še vedno občasno spremljajo epileptični napadi, kar pa vpliva na njegov razvoj. Ker zdravstvo vedno bolj stiska pri terapijah, ki bi mu omogočile nadaljni razvoj se je družina odločila, da bi mu ponudili dodatne terapije, ki pa so žal v tem našem zdravstvu plačljive. Zato so se odločili, da se obrnejo na pomoč celotne Slovenije in tako omogočijo, da se njegov razvoj postopoma razvija. 

Pomagajmo Jakobu

 

Res bi vam bili iz srca hvaležni, kajti drugega izhoda žal ne najdemo” so zapisali na Facebook strani, ki so jo ustvarili posebej v ta namen. 

Primestna vaška skupnost Pameče-Troblje ter Krajevna organizacija Rdečega križa Pameče zbira sredstva, s pomočjo katerih bo Jakob v vsakodnevni borbi dobil dodatno, strokovno pomoč terapevtov. 

 

Svoje prispevke lahko nakažete na račun SI56 0247 0025 3886 372 (odprt pri NLB). 

 

Humanitarno akcijo bodo zaključili jeseni s koncertom. 

Vsem, ki boste kakorkoli pomagali, se iskreno zahvaljujejo. 

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/pomagajmojakobu” title=”Galerija slik”]

FOTO: Osebni arhiv

Dogodki