Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: V poplavljenih Prevaljah se odpravljajo posledice neurja, škoda je ogromna

Včeraj popoldne so Koroško zajele močne padavine. Na Prevaljah je meteorna voda zalila glavno cesto, ki je bila zato nekaj časa neprevozna. Čeprav so padavine še isti večer ponehale, pa je stanje v petkovem dopoldnevu še vedno kaotično. Gasilci PGD Prevalje nadaljujejo s sanacijo, črpajo vodo iz objektov in čistijo ceste ter druge površine. Na pomoč so prišli PGD Ravne na Kor., PGD Mežica, PGD Črna na Kor., JKP Log, KGZ Ravne ter prostovoljci.

Do poplav je prišlo v zgolj nekaj desetih minutah močnega naliva, poplavljala pa sta Prisojski in Dobrnikov potok, vsak iz svoje smeri. Poplavilo je 15 do 20 objektov v centru Prevalj, med drugim tudi avtobusno postajo in objekte v njeni okolici. Med prizadetimi stavbami so tudi poslovni objekti z različno opremo, zato je materialna škoda še toliko večja. Kot so pojasnili na občini, načrtujejo sanacijo omenjenih hudourniških potokov, ki sta že poplavljala v preteklosti. Sanacija naj bi vključevala tudi vgradnjo širših drenažnih cevi, saj naj bi del vzroka za sinočnjo povodenj tičal tudi v preozki cevi, ki ni mogla odvesti vse vode.

V okolici Prevalj se je sprožilo tudi več zemeljskih plazov, ki so poškodovali nekatere ceste. Zlasti prizadeti sta cesta na Leše in cesta proti Suhemu vrhu, na kateri je na določenih mestih odneslo del cestišča, zato so jo zaprli za določena vozila.

Posledice neurja bodo odpravljali vsaj še ves dan. Škode v tem trenutku še ni mogoče natančno oceniti, je pa zagotovo velika.

Dogodki