Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Na Graški Gori že 22. pokopali pusta

Tudi letos so na Graški Gori pokopali pusta in s tem pregnali zimo.

Pustni čas, ko ulice preplavijo maske in šeme, ko si lahko privoščimo malo več norčavosti kot preko leta, se z današnjim dnem tudi uradno zaključuje. Sklepno dejanje koroških pustnih veselic in povork so danes, 13. februarja, priredili na Graški Gori, s tradicionalnim Pokopom pusta. Kot vsako leto, so tudi letos na Graški Gori priredili dogodek, ki predstavlja tudi srečanje treh občin, Občine MislinjaObčine Slovenj Gradec in Občine Velenje. Pustno obdobje je tako vsaj za eno leto zaključeno, pust pa sežgan na grmadi in pokopan.

Kot veleva tradicija, je letošnje, že 22. pustno srečanje obsegalo pokop s pustno kronikoGraškogorskim škofom Jožef 1 in ministrantom ter športnim tekmovanjem, katerega so se udeležili obiskovalci iz vseh treh občin, ki se stikajo na območju Graške Gore. V šaljivem športnem tekmovanju, ki je obsegal igre, so se spopadli predstavniki občin.

Zmagovalna ekipa je dobila za nagrado svinjsko glavo. Ob tem je Drago Plazl povedal: “Jutri je pepelnica in na pepelnico se ne sme jesti meso, zato je pokop pusta ravno na pustni torek, da se lahko poje meso.”

Kako veselo je bilo na današnjem srečanju, preverite v fotogaleriji.

Fotogalerija

Dogodki

Tudi letos so na Graški Gori pokopali pusta in s tem pregnali zimo.