Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Ljudmila Urbancl ob častitljivem jubileju 90. let tokrat na koncert v Stožice

Ljudmila Urbancl, stanovalka Doma starostnikov Slovenj Gradec praznuje častitljivih 90 let.

Ljudmilo Urbancl, ki praznuje častitljivih 90. let v Domu starostnikov Slovenj Gradec, je danes tudi obiskal župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler in ji čestital ter zažele, da nocoj uživa na koncertu v Stožicah.

Za 87. rojstni dan si je zaželela polet s helikopterjem, za letošnji 90. rojstni dan pa koncert dunajskih filharmonikov. S helikopterjem je poletela nad Triglavom, namesto Dunajskih filharmonikov pa bo nocoj v Stožicah prisluhnila koncertu svetovno znanega Andre Rieu & Johann Strauss Orchestra. Tja bo odšla s glasbenimi prijatelji iz doma starostnikov, kjer gospa Ljudmila Urbancl preživlja jesen življenja.

Gospa Ljudmila Urbancl ima glasbo rada že vse življenje, a za učenje instrumenta nikoli ni bilo niti časa, še manj pa priložnosti. Svojo ljubezen do glasbe je uresničevala s petjem v zboru. V Koroškem domu starostnikov v Slovenj Gradcu, je po bolezni lepo okrevala in se hitro vključila v dejavnosti. Bila pa je povsem presenečena, ko se je izkazalo, da njena dolgoletna želja sploh ni neuresničljiva. Pri 86. letih se je naučila igrati na klavir. Gospa Milka, kakor jo kličejo, je zdaj prepričana, da za nobeno stvar zares nikoli ni prepozno.

Ljudmila Urbancl se je rodila v Podgorju pri Slovenj Gradcu in skoraj 20 let poučevala v ekonomski šoli. Njeni nekdanji dijaki jo še vedno pogosto obiskujejo in zanje je najboljša profesorica računovodstva in hkrati razredničarka. Po mnogih knjigah, ki jih je prebrala, o potovanjih po svetu pa je takole dejala: “Dejansko je Slovenija na najlepšem koncu sveta: čisti zrak, voda, rodovitna zemlja, vse zeleno. Jezus, res ne govorim tja v tri dni! Res je lepa, vsak bi se moral tega zavedati, pa da se lepo razumemo, ne pa da vlečemo vsak na dve strani.”

Čestitki ob tej častitljivi obletnici se pridružujemo tudi mi in ji želimo še veliko zdravja.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Rozalija Proje
Rozalija Proje
5 mesecev nazaj

Res zelo dobra profesorica. Se danes veckrat pomislim na njene razlage. Želim ji še vrsto let dobrega zdravja

Dogodki

Ljudmila Urbancl, stanovalka Doma starostnikov Slovenj Gradec praznuje častitljivih 90 let.