Search
Close this search box.

VIDEO IN FOTO: Koroški zvezdnik Tilen Hudrap postavlja nove mejnike na Japonskem, Kitajskem in Tajskem

NorthTale, ameriško-brazilska skupina za katero igra Korošec, je kot prva zahodna glasbena entiteta na svetu po pandemiji nastopila na Kitajskem.

Veliki koroški glasbenik je do sedaj sicer nastopil v več kot petdesetih državah na petih kontinentih s kar šestimi različnimi legendarnimi skupinami, v Aziji pa je spisal novo zgodovinsko poglavje. Poleg odmevnih koncertov na Kitajskem v več kot šestih provincah (vključno z največjimi mesti Šanghaj, Peking, Zhengzhou, Guangzhou, Jinan) pa je Azijska turneja obsegala tudi koncerte na Japonskem v Tokiu, Osaki, Nagoyi ter Kobeju in poseben postanek na Tajskem, kjer je band oznanil nekaj novih načrtov za prihajajoče leto.

NorthTale

Festival MF Open Air, na katerem so na Kitajskem nastopili NorthTale (ameriško-brazilska metal skupina, ki jo je ustanovil Bill Hudson, kitarist metal velikanov I am Morbid, Trans-Siberian Orchestra, Savatage)  pred več kot 60.000 oboževalci,  si je na Kitajskem preko prenosa v živo preko online in TV kanalov sicer ogledalo na milijone ljudi. Tudi sicer so koncerte NorthTale obiskali oboževalci iz Bangladeša, Tajske, Mongolije,  Avstralije,  Nove Zelandije in mnogih drugih držav, na Japonsko in Kitajsko pa so pripotovali posebej zaradi koncertov skupine.

Tilen in Bill Hudson iz NorthTale s Kaiem Hansenom in Markusom Grosskopfom nemških legend Helloween v zaodrju

NorthTale so sicer tekom japonske turneje kot posebni gostje ene največjih skupin na svetu, nemških Helloween, obiskali tudi legendarno dvorano Budokan v Tokiu, kjer so si ogledali njihov zadnji koncert svetovne turneje »Pumpkins United«. Skupini, ki prijateljujeta dolga leta, sodelujeta tudi glasbeno. Tako je legendarni Kai Hansen (ustanovitelj Helloween in pisec največjih pesmi skupine npr. I Want Out, Future World, Ride the Sky) kot gostujoči pevec odpel komad »Future Calls« na aktualni NorthTale plošči. Besedilni video si lahko ogledate spodaj. Edini slovenski globalni rock zvezdnik piše zgodbo, ki ji ni primere v zgodovini Slovenije.

Tilen Hudrap je skozi bogato glasbeno kariero igral bas kitaro za metal ikone, kot so nizozemski death metal velikani PESTILENCE, ameriški VICIOUS RUMORS in power thrash institucija PARADOX, igral pa je tudi z bay area thrash metal legendami TESTAMENT, eno izmed največjih skupin na svetu. Že med leti 2012 -2018 je igral v več kot petdesetih državah sveta!  Leta 2018 je v manj kot dvanajstih mesecih izdal DVD z zastavonošami ameriškega heavy metala Vicious Rumors ob 40. obletnici skupine, posnet na famoznem nemškem open air festivalu Bang Your Head!!!, gostoval na novem albumu Dragonlord (projekt Erica Petersona iz TESTAMENT), izdal studijski album Hadeon z nizozemskimi death metalci PESTILENCE, se podal na monumentalno svetovno turnejo “Consuming the World” (Pestilence so nastopili na štirih kontinentih, ter si delili odre z Iron Maiden, Ozzyjem, Judas Priest, Megadeth, Kreator, Anthrax, Helloween, Carcass in neštetimi drugimi), ter se kasneje še istega leta pridružil nemškim heavy metal legendam U.D.O, s katerimi se je konec jeseni podal na dvajset-datumsko turnejo po Rusiji in zgodovinsko leto zaključil s stotimi odigranimi koncerti.

NortTale na Midi Festivalu na Kitajskem pred 60.000 glavo množico

Neverjetni dosežek je Hudrap ponovil leta 2019 s prav tako več kot stotimi mednarodnimi  koncerti na petih kontinentih v enem letu. Med drugim je nemška skupina nastopila tudi na Monsters of Rock tour, kjer so iz Miamija pluli na Haiti in Jamajko, ter igrali pred večtisoč glavo množico na največji križarki na svetu. Leto pa je zaznamovala tudi festivalska turneja, med katero so si pred stotisoči oboževalci po celi Evropi delili odre z hard rock in metal ikonami, kot so RAINBOW, IRON MAIDEN, DEF LEPPARD, SCORPIONS, EXTREME, THIN LIZZY, SAXON, ZZ TOP, KING DIAMOND, OPETH in mnogimi drugimi.

Ko je nastopilo obdobje Covid pandemije je Hudrap z U.D.O. sredi najhujšega obdobja (junij-september 2020) posnel DVD sredi bolgarskega Plovdiva, v starodavnem amfiteatru, ki ga je pred več kot 2000 leti postavil Filip Makedonski, oče Aleksandra Velikega. U.D.O. so edina skupina na svetu, ki je med pandemijo posnela uradni koncertni DVD pred večtisočglavo publiko.

Edini slovenski rock zvezdnik na globalnem nivoju je v zadnjih desetih letih s svojimi svetovno znanimi skupinami iz ZDA (Vicious Rumors, Dragonlord, Testament), Nizozemske (Pestilence), Nemčije (U.D.O, Paradox, Dirkschneider) in Brazilije (NorthTale) posnel 9 albumov (šest studijskih albumov, dva koncertna DVD-ja ter kompilacijo) in odigral nepredstavljivo število svetovnih turnej v več kot 50-ih državah po celem svetu.

Tekom bogate kariere je s svojimi skupinami izdajal albume preko slavnih založb (SPV/Steamhammer, AFM/Sony, Atlantic) in stene le-teh deli z nekaterimi izmed največjih skupin na svetu (Scorpions, AC/DC, Judas Priest, Helloween, Kreator, Sepultura, Motörhead, ZZ Top, …).

Tilen Hudrap ni le ambasador (sub)kulture skozi glasbo; je glavni slovenski steber in promotor alternativne težkometalne kulture na mednarodnem nivoju in njen največji predstavnik iz območja celotne nekdanje Jugoslavije. Je globalni duhovni ambasador koroških vrednot: trde, neizprosne, železne volje in človek, ki je prišel na najvišje svetovne glasbene vrhove kot samorastnik. Veliki koroški glasbenik kreira edinstveno in pravzaprav neponovljivo pripoved v svetu hard rock in heavy metal glasbe, ter ustvarja zgodovinsko zgodbo, ki bo še dolga leta navdihovala prihodnje generacije slovenskih glasbenikov.

FOTOGALERIJA TURNEJE PO AZIJI:

Besedilo: PRMediaPromotions Agency

Dogodki