Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: Dobrodelna Korošica s petim koncertom pomaga deklici Naji – pomagate lahko tudi vi

Tina Orter je oseba, ki je že marsikateremu otroku na obraz pričala nasmeh. Slovenjgradčanka trenutno prireja že 5. Dobrodelni koncert Nasmeh, s katerim pomaga skoraj petletni Naji, ki se bori z najhujšo obliko cerebralne paralize.

Marca lani smo obiskali Tinin tretji dobrodelni koncert Nasmeh, na katerega je prišel tudi Borut Pahor. Koncert je bil namenjen otrokom, ki so zboleli z rakom in se zdravijo na pediatrični kliniki v Ljubljani. Že oktobra pa je Tina pripravila nov projekt, ki je bil v Špas teatru Mengeš. Nastopili so številni znani slovenski obrazi, na samem dogodku pa je potekala tudi dražba stvari znanih Slovencev.

Tina je z dobrodelnimi koncerti zbrala že več tisoč evrov, s katerimi poskuša na obraz otrok pričarati nasmeh. Na naše vprašanje, od kje črpa vso moč, saj je za takšne projekte potrebno vložiti ogromno časa in energije, je Tina dejala: “Ko delaš za dobro otrok…ni nič težko…s tem napolniš svojo dušo z iskrivimi otroškimi nasmehi in upanjem…”.

Nasmeh za Najo10. aprila 2014 pa Korošica pripravlja že 5. Dobrodelni koncert Nasmeh. Koncert je namenjen skoraj petletni Naji, ki se že od rojstva bori z najtežjo obliko cerebralne paralize. Naja ne more hoditi, sedeti in govoriti. Prehranjuje se s posebno cevko v trebuščku. Koncert se bo zgodil v Dvorani Tri Lilije Laško. Med mnogimi nastopajočimi pa bodo tudi Modrijani, Ansambel Saše Avsenika, Navihanke, Okrogli muzikantje, Nemir in ostali. Več o dogodku si preberite TUKAJ.

Besede Najine mamice:

Nemoč pomagati lastnemu otroku je najtežje breme v življenju.

Naša Naja je že ob rojstvu pokazala, da je prava borka. Rodila se je aprila 2009. Zaradi pomanjkanja kisika ob porodu je utrpela hude poškodbe možganov. V celoti je odvisna od naše pomoči. Poleg tega ima hudo alergijo na mleko in na nekatera zdravila, več žariščno epilepsijo ter osteoporozo. Hrani se s pomočjo posebne cevke v trebuščku, dve leti je dihala s pomočjo cevke v sapniku, sedaj že diha sama. Vsak teden obiskuje fizioterapije, kjer pridno telovadi in se trudi za svoj napredek. Morda bo nekoč samostojno sedela in se bo s pomočjo strokovnjakov naučila jesti in piti sama. Govoriti se še ni naučila. Ampak se še bo. Volje in vztrajnosti nam ne zmanjka.

Naja nam je v življenju pokazala vrednote življenja, ki jih prej nismo poznali oziroma jih nismo znali ceniti. Poskušamo ji polepšati vsak dan, žal pa je breme, ki ga prinese življenje z otrokom s posebnimi potrebami včasih naporno in takrat je potrebno poiskati pomoč ter priznati, da ne zmoreš več sam. V času svojega odraščanja potrebuje veliko terapevtskih obravnav, s pomočjo katerih bo lahko napredovala in, ki ji bodo prihranile marsikatero bolečino ali operativni poseg.

Hvala vsem, ki boste podprli projekt Nasmeh za Najo.”

POMAGATE LAHKO TUDI VI:

  • Pošljite SMS NOGICE na 1919 in prispevali boste 1 EUR ali NOGICE5 in prispevali boste 5 EUR za terapije deklice Naje
  • ali pa z nakazilom na osebni račun Naje Valušnik, Aškerčeva cesta 4, 3272 Rimske Toplice, številka računa SI56 0311 8100 0747 054, odprt pri SKB Banki. Namen nakazila: DONACIJA

Nasmejano Najo pa smo ujeli tudi v naš objektiv:

https://www.youtube.com/watch?v=H0mQzBgpSlI

FOTO: Nekaj fotografij Naje

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/naja” title=”Galerija slik”]

FOTO: Osebni arhiv, Matjaž Očko

Obiščite tudi URADNO FACEBOOK STRAN PROJEKTA NASMEH

 

Dogodki

Tina Orter je oseba, ki je že marsikateremu otroku na obraz pričala nasmeh. Slovenjgradčanka trenutno prireja že 5. Dobrodelni koncert Nasmeh, s katerim pomaga skoraj petletni Naji, ki se bori z najhujšo obliko cerebralne paralize.