Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: 2500m2 velika dvorana v Mislinji je odprta

V soboto, 16. marca so v Mislinji otvorili dolgo pričakovano večnamensko dvorano, ki so jo poimenovali Center za zdravje in šport Mislinja.

Že ob otvoritvi so dvorano napolnili, saj so učeni skupaj z vzgojiteljicami OŠ Mislinja pripravili poseben program, s katerim so “ogreli” tudi obiskovalce.

Projekt, vreden 3 milijone evrov je financiran s pomočjo Eko Sklada, v višini 1,04 mio EUR, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, v vrednosti 448.000 EUR, preostali del pa se je Občina Mislinja zadolžila. Športno opremo, v višini 15.745 EUR pa je sofinancirala Fundacija RS za šport.

[aiovg_video id=66647]

VIDEO: Slavnostni govornik na prireditvi je bil dr. Jernej Štromajer, državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport

[aiovg_video id=66656]

VIDEO: Govor župana občine Mislinja, Bojana Borovnika

[aiovg_video id=66652]

VIDEO: Govor ravnateljice OŠ Mislinja, mag. Natalaije Aber Jordan

[aiovg_video id=66655]

Športna dvorana je zgrajena v neposredni bližini Osnovne šole Mislinja. Večnamenska modularna športna dvorana bo namenjena izvajanju pouka športne vzgoje, športno – rekreacijskih dejavnosti, izvedbi različnih šolskih in občinskih prireditev ipd.

Zgradba v pritlični etaži poleg glavnega vhoda zajema osrednji vadbeni prostor, garderobe, športne shrambe, prostor za strojnico ter horizontalne in vertikalne komunikacije z vhodno avlo. V prvi etaži pa so klubski prostori, prostor za fitnes, dostop na tribune ter glavno komunikacijo preko povezovalnega hodnika z obstoječo OŠ.

Pozicija objekta omogoča umestitev dodatne šolske učilnice ter dvigala za potrebe dostopa funkcionalno oviranih oseb.

Objekt ima temeljno ploščo s pasovnimi ojačitvami na območju glavnih obremenitev. Zaledna stena vkopanega dela objekta je armirano betonske izvedbe. Preostali del objekta je izveden v nosilno križno – lepljeni leseni konstrukciji. Medetažne plošče so hkrati tudi finalna obdelava stropov razen v območju garderob, kjer je sekundarni spuščen strop. Streha je ravna z minimalnimi nakloni za potrebe ustreznega odvodnjavanja strešne površine.

Center za zdravje in šport Mislinja je ogrevan s pomočjo obstoječe kotlovnice na lesno biomaso, ki je locirana v kletnih prostorih Osnovne šole. Objekt je zasnovan kot nizkoenergijski objekt.