Veterani PGD Kotlje do tretjega mesta na državnem tekmovanju v Celju, uspešni tudi ostali koroški gasilci

V Celju je v soboto potekalo mladinsko tekmovanje, na katerem je sodelovalo okoli 1500 mladih, v nedeljo pa še člansko tekmovanje z več kot 2500 gasilci. Prizorišče tekmovanj za mladinske in članske ekipe je bil atletski stadion Kladivarja, starejši člani oziroma veterani pa so v nedeljo, 6. junija, tekmovali na nogometnem stadionu Skalna klet. Julija leta 2022 bo Celje gostilo tudi gasilko olimpijado.
197106226_4576530219041065_1688629763273700215_n (1)

Državno gasilsko tekmovanje je bilo sicer načrtovano za leto 2020, vendar je bilo zaradi epidemioloških razmer dvakrat prestavljeno. Gasilska tekmovanja se organizirajo in izvajajo za preverjanje in pridobitev strokovne in fizične sposobnosti gasilcev, preverjanje psihofizične in strokovne usposobljenosti operativnih gasilcev, spoznavanje in utrjevanje medsebojnih odnosov ter izmenjavo izkušenj. Gasilska tekmovanja spadajo med strokovno in praktično izobraževanje gasilcev.

Državno tekmovanje so izvedli v prilagojeni obliki glede na epidemiološke razmere. Tekmovalne enote so morale po izvedbi tekmovalnih disciplin zapustiti tekmovalni prostor. Otvoritvene in zaključne slovesnosti ni bilo, tudi prehrana tekmovalnih enot ni bila organizirana. Vsi tekmovalci pa so morali izpolnjevati starostne pogoje glede na kategorijo v letu izvedbe državnega tekmovanja.

Na tekmovanju pa so bili med Korošci zelo uspešni kotuljski veterani, saj so kljub izrednim razmeram, hudemu dežju, v kategoriji med starejšimi gasilci, med 51. ekipami, osvojili odlično 3. mesto. Med prvih dvajset najboljših ekip so se uvrstili še gasilci iz Vuhreda, ki so zasedli 19. mesto, 20. pa gasilci iz Libelič. Med članskimi ekipami pa so se med prvih dvajset v kategoriji članice B-CTIF uvrstile gasilke z Legna, ki so osvojile 12. mesto. Vse rezultate najdete TUKAJ.

Ekipa gasilcev iz Kotelj je nastopila v postavi: desetar ekipe Janez Krebs, Ernest Srebot, Danilo Vušnik, Branko Berlot, Evstahij Janežič, Janko Torej, Vinko Gostenčnik in Branko Junger pod mentorstvom Alojza Skrivalnika.

Najboljše tekmovalne enote v članskih in mladinskih kategorijah se bodo skladno s sprejetimi sklepi poveljstva Gasilske zveze Slovenije iz državnega in pokalnega tekmovanja uvrstile v kvalifikacije za udeležbo na gasilski olimpijadi. Pred olimpijado bodo organizirali še eno izbirno tekmovanje, s katerega se bo 18 tekmovalnih enot vključilo v zadnje priprave na olimpijado. Pravico do nastopa na olimpijadi ima dodatno tudi tekmovalna enota mladink Prostovoljnega gasilskega društva Zbilje kot zmagovalna enota mladinske gasilske olimpijade leta 2019 v Švici.

iskrene čestitke vsem ekipam. Na pomoč!

Vir: STA, Gasilska zveza Slovenije, Občina Ravne na Koroškem

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.