Search
Close this search box.

Veseli december v Črni na Koroškem

Tudi v Črni na Koroškem so vstopili v praznični december. Kot medijski pokrovitelj Veselega decembra v Črni vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na prireditvah, ki se bodo v prazničnem decembru odvijale v Črni na Koroškem. Obeta se pester zabavno – kulturni program, ki je namenjen različnim starostnim skupinam. Prepričani smo, da bo v Črni, v decembrskem času, vsak našel nekaj zase.

Kljub temu, da praznične lučke še ne žarijo, so v Črni že poskrbeli z delno praznično okrasitvijo in postavitvijo adventnega venca, ki krasi središče vaškega jedra.

Središče Črne krasi ročno izdelan adventni venec

Pester program se v Črni obeta že danes, ko bodo v klub, ob zaključku 19. sezone K-24, največjega koroškega hribovskega izziva, uradno sprejeli 42 novih članov, ki so izziv uspešno opravili letos, seznam vseh se bo tako povečal na 396 oseb. Člani se bodo ob 18. uri zbrali v restavraciji Planinka v Črni na Koroškem.

K-24: Premagajo ga le najmočnejši

Obiskali pa boste lahko tudi Miklavžev koncert Pihalnega orkestra Rudnika Mežica s Četrto dimenzijo in Tino Kseneman, ki bo ob 18.00 uri v telovadnici Osnovne šole Črna na Koroškem. Prireditev bo povezoval Jurij Berložnik. Vstop je prost.

Ob tej priložnosti so iz uprave Občine Črna na Koroškem sporočili: »Ponovno, tako kot vsako leto, se nam obeta čudovit večer, ki nas bo z glasbo popeljal v čarobni in praznični december.

Na dogodku bo Občina Črna na Koroškem prejela donacijo 7.250 sadik gozdnih dreves za obnovo gozdov, ki jih je močno prizadela oktobrska ujma. To naložbo za zeleno prihodnost bo Prva osebna zavarovalnica simbolično predala kot napoved že 3. Dneva prihodnosti. Tega obeležujemo 14. decembra, njegov glavni namen pa je sporočiti, da lepo prihodnost s prav vsakim dejanjem gradimo že danes. Zato je naloga vsakega posameznika, da pri njenem uresničevanju tudi aktivno sodeluje.

Gozdovi so naravno bogastvo Slovenije, saj močno vplivajo na kakovost okolja, v katerem živimo, hkrati pa nas ponesejo tudi v preteklost, ko so za njih skrbeli naši dedki in babice ter generacije pred njimi. Prav je, da že danes posadimo sadike, ki bodo v prihodnjih letih zrasle v močna drevesa, ob katerih bodo rasli tudi naši najmlajši.

Lepo je, da praznični december obogatimo tudi z dobrodelnostjo in ne pozabimo tistih, ki potrebujejo našo pomoč, zato bomo z veseljem sprejeli donacijo Prve osebne zavarovalnice in z njihovo pomočjo poskrbeli za obnovo naših gozdov – tega zelenega bogastva naše občine.

Vabimo vas, da se dogodka udeležite in preživite skupaj s Pihalnim orkestrom Rudnika Mežica – Črna in vsemi gosti en lep, prijazen, dobrodelen, praznični večer

Od 20. ure dalje pa se boste lahko zabavali v Okrepčevalnici in piceriji Kurnik, kjer pripravljajo zabavo z DJ Borisom. 

 

 

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Darko
Darko
5 let nazaj

Bravo Črnjani. Lepo vas je bilo spoznavati v tem mesecu in pol kolikor sem opravljal službo varnostnika v vaši poslovalnici NLB. imel sem same prietne izkušnje in videl da vaš kraj res živi. Želom vam prijetno počutje na decembrrskih prireditvah in tudi vnaprej vse lepo. Fajni ljudje ste.

Dogodki