Search
Close this search box.

Veseli december prinaša veliko pestrega dogajanja tudi v Mežico

Veseli december je čas praznovanj in obdarovanj, majhnih velikih pričakovanj, dobrih mož in otroškega smeha. Da bi bili ti praznični dnevi še bolj čarobni, so pripravili pestro decembrsko dogajanje tudi v Mežici.

Ker je danes prvi dan v čarobnem in prazničnem decembru, naznanjajo pestro decembrsko dogajanje tudi v Občini Mežica. Zagotovo bo dišalo po kuhančku in cimetu, pa tudi dobri glasbi ter druženju.

V soboto, 2. decembra 2023:

Ob 8. uri vabljeni na Barbarin sejem. Ta bo ob pestrem spremljevalnem programu potekal na platoju pred Narodnim domom Mežica. Prirejajo ga Turistično društvo Mežica, Komunala Mežica in JKZ Narodni dom Mežica.

Foto: Miran Žlebnik

Ob 17. uri bo potekala Občinska proslava s podelitvijo občinskih priznanj ob prazniku Občine Mežica. Prirejata jo Občina Mežica in JKZ Narodni dom Mežica.

V ponedeljek, 4. decembra 2023:

Ob 17. uri si boste lahko ogledali otroško predstavo “Božična simfonija” (praznujmo z Mašo in medvedom). Ta bo potekala v veliki dvorani Narodnega doma Mežica.

V torek, 5. decembra 2023

Ob 15.30 prirejajo Miklavževanje v Marinki. Dogajanje bo potekalo v Marinka Pubu.

V četrtek, 7. december 2023

Ob 15. uri Odprto prvenstvo Mežice – streljanje z zračno puško in pištolo. Tekmovanje priredja Strelsko društvo Tone Okrogar – Nestl.

V petek, 8. decembra 2023

Ob 16. uri vabljeni na Dan odprtih vrat mežiških čebelarjev. Dogodek bo potekal pod organizacijskim okriljem Čebelarske družine Mežica.

Ob 21. uri pa bo potekalo praznovanje 16. obletnice Dakar bara. Za dobro vzdušje bo poskrbel koroški kantavtor Milan Kamnik.

V soboto, 9. decembra 2023

Ob 18. uri bo potekal jubilejni koncert ob 40. letnici delovanja Lovskega okteta LD Peca. Dogodek se bo odvijal v Medgeneracijskem centru Mežica.

Ob 19. uri pa lepo vabljeni v Podzemlje Pece. Obeta se Božično – novoletni koncert glasbenice in kantavtorice Ditke.

Foto: Nika Hölcl

V ponedeljek, 11. decembra 2023

Ob 19.30 bo v veliki dvorani Narodnega doma Mežica potekala komedija Špas teatra “Večerja bedakov”. Zagotovo se boste nasmejali do solz.

V četrtek, 14. decembra 2023

Ob 17. uri vabljeni na Praznični sprejem za uporabnike stanovanjske skupine Mežica (CUDV Črna na Koroškem). Dogodek pripravlja Župnijska Karitas Mežica, potekal pa bo v prostorih Medgeneracijskega centra.

V soboto, 16. decembra 2023

Ob 13. uri bo veselo na Božično – novoletnem direndaju, v Športni dvorani Mežica, organizator je IKDM Perkmandelci.

V nedeljo, 17. decembra 2023

Ob 17. uri bo v veliki dvorani Narodnega doma Mežica potekal letni koncert MoPZ Mežiški knapi.

Moški pevski zbor Mežiški knapi, ki uspešno deluje že leta 1969, so ustanovili ljudje, ki jim je bila pri srcu lepa slovenska ljudska in umetna pesem, predvsem pa za nas Korošce najlepša koroška pesem. Ker je bila ob ustanovitvi zbora večina pevcev rudarjev, je dobil zbor ime “Mežiški knapi”.

V ponedeljek, 18. decembra 2023

Ob 17. uri lepo povabljeni na pohod z lučkami v neznano. Zbirno mesto je plato pred Narodnim domom Mežica. Dogodek pa poteka pod organizacijskim okriljem OŠ Mežica in Planinskega društva Mežica.

V sredo, 20. decembra 2023

Ob 17. uri se bo zgodil veliki otroški živ žav. Dogajanje bo potekalo na platoju pred Narodnim domom v Mežici. Organizatorji pa so OŠ Mežica in vrtec Mežica.

V petek, 22. decembra 2023

Ob 21. uri velika otvoritvena zabava s Čuki + DJ (ob 19. uri otroški nastop skupine Čuki s plesalko), dobimo se na platoju pred Narodnim domom v Mežici. Organizator dogodka je Peca commerce d.o.o.

V soboto, 23. decembra 2023

Ob 18. uri prihaja v Mežico Božiček v spremstvu štirikolesnikov. Organizator je Športno društvo Kotlje.

V nedeljo, 25. decembra 2023

Ob 17. uri lepo vabljeni na živo uprizoritev jaslic. To čarobno dogajanje se bo odvijalo na platoju pred Narodnim domom. Moči pa bodo združili JKZ ND Mežica, OŠ Mežica in Pevska skupina Gorna.

Ob 18. uri vas čaka Božični koncert Pihalnega orkestra Rudnika Mežica z gostom Andrejem Šifrerjem. Potekal bo v Športni dvorani v Mežici.

Foto: Pihalni orkester Rudnika Mežica

Ob 21. uri pa bo potekala Božična zabava z Natalijo Verboten in skupino Chicas. Organizator dogodka je Peca commerce d.o.o.

V sredo, 27. decembra 2023

Ob 19.30 se v veliki dvorani Narodnega doma Mežica obeta koncert legendarnega Vlada Kreslina z Malimi bogovi.

Foto: M. MIrt

V četrtek, 28. decembra 2023

Ob 21. uri se obeta koncert: Prljavo Kazalište in Farty Animals, na platoju pred Narodnim domom Mežica. Organizator dogodka je Peca commerce d.o.o.

V nedeljo, 31. decembra 2023

Ob 22. uri veliko silvestrovanje na prostem s Sezutimi mački. Potekalo bo na platoju pred Narodnim domom v Mežici.

Najdite si torej čas za sprostitev in obiščite dogodke v okviru Veselega decembra v Mežici. Dobrodošli.

Veseli december je čas praznovanj in obdarovanj, majhnih velikih pričakovanj, dobrih mož in otroškega smeha. Da bi bili ti praznični dnevi še bolj čarobni, so pripravili pestro decembrsko dogajanje tudi v Mežici.