Velika požarna ogroženost po državi odpravljena z izjemo v Ajdovščini

Uprava RS za zaščito in reševanje z današnjim dnem razglaša preklic požarne ogroženosti naravnega okolja, ki je bila razglašena 20. julija. Velika požarna ogroženost še vedno velja v občini Ajdovščina, je zapisano na spletnem portalu vlade.

Uprava za zaščito in reševanje na podlagi uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju z današnjim dnem razglaša preklic zelo velike požarne ogroženosti naravnega okolja v občinah Ankaran, Izola, Koper, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana, Komen, Postojna, Ilirska Bistrica, Pivka, Nova Gorica, Kanal, Brda, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Ajdovščina in Vipava.

Uprava prav tako preklicuje veliko požarno ogroženost naravnega okolja v vseh občinah v državi, za katere je bila požarna ogroženost razglašena istega dne, torej 20. julija. Velika požarna ogroženost še vedno velja v občini Ajdovščina.

Z dnem preklica velike požarne ogroženosti naravnega okolja bosta Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija prenehala izvajati poostren nadzor nad spoštovanjem razglasa požarne ogroženosti.

Več iz istega kraja