Search
Close this search box.

Večurno sneženje povzročilo nekaj težav tudi na Koroškem. Kakšno vreme nas čaka konec tedna?

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so imele pristojne službe na Koroškem zaradi novozapadlega snega kar nekaj dela. Sicer pa bodo v prvem delu noči padavine povsod ponehale, jutri pa bo večinoma suho, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Črna na Koroškem

Na območju Podpece so zabeležili izpad električne energije. Napako so odpravili dežurni delavci Elektra Celje. Gasilci PGD Črna na Koroškem so odstranili več dreves, ki so se podrla na cesto Črna- Ludranski vrh. Po naših podatkih pa so bili več ur brez električne energije tudi v Javorju.

Slovenj Gradec

Gasilci PGD Slovenj Gradec so na Gmajni s ceste odstranili drevo, ki je padlo na vozišče.

Prevalje

Na cesto Prevalje – Jamnica se je podrlo drevo. Odstranili so ga dežurni delavci. Čez cesto Prevalje – Leše se je podrlo drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Prevalje.

Mežica

V času dogodkov večjega obsega, visok sneg, so do 07:25 na območju Polene v občini Mežica, zabeležili podrto drevo na cesto. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja.

Ravne na Koroškem

Na regionalno cesto Slovenj Gradec – Ravne na Koroškem se je čez cesto v Kotljah podrlo drevo. Odstranili so ga delavci cestnega podjetja VOC. Delavci JKP Ravne na Koroškem so na cesti Ravne – Strojna odstranili drevo, ki se je zaradi teže snega nevarno nagnilo nad vozišče.

FOTO: Policijske kontrole na Koroškem – Petra Domej

Podvelka

V času dogodkov večjega obsega, visok sneg, so do 07:25 na območju Lehna, občina Podvelka, zabeležili izpad električne energije.

Vremenska napoved

V prvem delu noči bodo padavine ponehale, ponekod se bo oblačnost trgala. Ponekod po nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo na severozahodu okoli -10, drugod od -4 do 0, ob morju 4 °C.

V petek bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod bodo lahko še manjše padavine. Ponekod po nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem do 8 °C.

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, na severu tudi delno jasno. Po nekaterih nižinah bo predvsem zjutraj in dopoldne megla. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem zmerna burja. V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

Vremenska slika

Ciklon nad severnim Sredozemljem se počasi polni, vremenska fronta se umika proti vzhodu. Nad naše kraje od jugozahoda doteka vlažen in v višinah hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Ponoči bodo občasno še padavine. Ob Jadranu bo deževalo. Drugod bo večinoma rahlo snežilo.

V petek se bo po deloma jasnem in ponekod meglenem dopoldnevu popoldne od zahoda pooblačilo.

Dogodki

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so imele pristojne službe na Koroškem zaradi novozapadlega snega kar nekaj dela. Sicer pa bodo v prvem delu noči padavine povsod ponehale, jutri pa bo večinoma suho, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.