Search
Close this search box.

Večer samospevov “Svetloba in Tema” v Kulturnem centru Ravne

Večer samospevov “Svetloba in Tema” s sopranistko Matejo Potočnik. Na programu bodo najlepši samospevi iz svetovne ter slovenske glasbene zakladnice: Schubert, Strauss, Mahler, Wagner, Berg, Puccini, Ipavec, Prelovec, Lajovic, Mašek, Nagele. Na klavirju jo bo spremljala pianistka Urška Štrekelj.

Svetloba in tema. Zvezde lahko vidimo šele takrat, ko je dovolj temno“ Thomas Carlyle… kot, da tema in svetloba druga brez druge sploh ne bi obstajali — ali sta obe ali pa nobene ni; kot da so skrajnosti, ki jih nikakor ni moč zanikati, del zemeljske oble, njene cikličnosti ter s tem človeske prirode.

Svetloba in tema, mraz in toplota, vojna in mir, življenje in smrt, ljubezen in sovraštvo, sanje in stvarnost, lakota in požrešnost, bogastvo in revščina, dobrota in zlo, nebesa in pekel, telesno in duhovno, pravičnost in krivičnost — nasprotja, o katerih kar naprej premišljujemo; stanja, v katerih se včasih tudi nehote znajdemo, občutki, čustva, za katera ne moremo z gotovostjo trditi, od kod prihajajo. Zategadelj se včasih izrazi dobra (svetla) stran našega bita, včasih slaba (temna).

Dogodek se bo odvijal 19. maja ob 20:00 uri v Kulturnem centru Ravne. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Dogodki