Search
Close this search box.

Včerajšnje nevihte povzročile največ težav v Dravski dolini in v Slovenj Gradcu (FOTO)

Nevihte, ki so dopoldne začele nastajati nad zahodno Slovenijo, so popoldne zajele nekatere kraje na severu in vzhodu. Z uprave za zaščito in reševanje poročajo o prijavah dogodkov večjega obsega, aktivirali so prostovoljna gasilska društva. Po besedah dežurnega meteorologa je aktualno dogajanje uvod v novo obdobje bolj nestanovitnega vremena.

Z uprave za zaščito in reševanje poročajo o prijavah več dogodkov denimo iz dravske doline, predvsem Radelj ob Dravi in Vuzenice. V Slovenj Gradcu je ob močnem nalivu meteorna voda zalila kletne prostore bolnišnice. Prostovoljna gasilska društva so po dosedanjih podatkih prav tako aktivirali v Trbovljah, Štorah, Celju in Šentilju, od koder podrobnejših informacij še ni. Gasilci pa so pomagali pri črpanju meteorne vode iz kletnih prostorov stanovanjske hiše tudi v Brežicah.

Radlje ob Dravi

Neurje z močnimi nalivi je zajelo območje občine Radlje ob Dravi. Na več lokacijah so posredovali gasilci PGD Radlje ob Dravi.

V Zg. Vižingi so s tehničnim posegom dvignili osebno vozilo, ki je zapeljalo v večji kanal, ki ga je ustvarila meteorna voda na cestišču. V Zg. Vižingi je bila poplavljena regionalna cesta Radlje ob Dravi – Dravograd. Posledice so sanirali dežurni delavci cestnega podjetja.

Iz kleti dveh večstanovanjskih objektov v Radljah ob Dravi in dveh samostojnih hišah v Zg. Vižingi so gasilci prečrpali vodo.

Slovenj Gradec

Ob močnem nalivu je na Gosposvetski cesti, v Slovenj Gradcu, meteorna voda zalila kletne prostore bolnišnice. Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec, ki so pomagali pri odstranitvi odvečne vode.

Vuzenica

V času dogodkov večjega obsega Neurja so do 19:55 na območju VUZENICA zabeležili več prijav dogodkov.

Aktivirali so Prostovoljno gasilsko društvo Vuzenica. Gasilci so iz dveh objektov na Primožu na Pohorju izčrpali vodo, na Pohorski ulici v Vuzenici so očistili propust zaradi katerega je bil zaradi meteorne vode ogrožen objekt. S pomočjo delovnega stroja so na lokalni cesti Dravče – Šentjanž na Dravčami očistili več zamašenih propustov.

Kot je za STA pojasnil dežurni meteorolog Blaž Šter, so včerajšnje nevihte že dopoldne začele nastajati nad zahodno Slovenijo in se popoldne razširile proti vzhodu in severovzhodu. V nalivih, ki so bili sicer krajevnega tipa, je padlo veliko dežja, v roku ene ure ali še manj so ponekod namerili tudi od 20 do 40 milimetrov padavin, je pojasnil.

Podatkov, ali je nevihte kje pospremila tudi toča, nima. Ne bi bil presenečen, če bi kje padala tudi drobna toča, večinoma pa je šlo za močnejše nalive in strele.

Še bistveno več dežja je bilo po njegovih navedbah včeraj v osrednjem delu hrvaške Istre, kjer so se nevihte obnavljale in je padlo še precej več dežja kot pri nas. Je pa bilo to, kot je pojasnil, “nekako običajno dogajanje za junij”.

To dogajanje je nekakšen uvod v novo obdobje bolj nestanovitnega vremena,” je dejal. Pričakuje, da bo danes padavin še več, bodo pa verjetno bolj enakomerno razporejene, čeprav se bodo pojavljali tudi nalivi. V tem tednu po njegovih besedah verjetno ne bo minil dan brez kakšne nevihte.

Vir: STA in SPIN

Fotogalerija

Dogodki

Nevihte, ki so dopoldne začele nastajati nad zahodno Slovenijo, so popoldne zajele nekatere kraje na severu in vzhodu. Z uprave za zaščito in reševanje poročajo o prijavah dogodkov večjega obsega, aktivirali so prostovoljna gasilska društva. Po besedah dežurnega meteorologa je aktualno dogajanje uvod v novo obdobje bolj nestanovitnega vremena.