Search
Close this search box.

Včeraj zaradi obilnega dežja na delu gasilci. V Radljah ostali brez elektrike. Kako bo danes? (VIDEO)

Včeraj popoldne in proti večeru je povsod na Koroškem deževalo, vendar do večjih nevšečnosti tokrat ni prišlo. Močno deževje je sicer zajelo Slovenj Gradec, kjer je meteorna voda zalila nekaj objektov. V Radljah ob Dravi pa je zaradi neurja nekaj gospodinjstev ostalo brez električne energije. Ponovno pa je divjalo neurje z močnim dežjem in vetrom na Ptuju, od koder poročajo o podrtih drevesih in zalitih kleteh. Na udaru so bili posebej kraji na območju občin Hajdina, Videm in Kidričevo, obenem pa tudi sam Ptuj.

VIDEO: Močno deževje v Slovenj Gradcu, potok Homščica – 12. 7. 2019

[aiovg_video id=84572]

SLOVENJ GRADEC

Občino Slovenj Gradec je zajelo močno deževje. Gasilci PGD Pameče – Troblje so posredovali v naseljih Pameče, Gmajna in Gradišče, kjer so iz objektov odstranili vodo, očistili jaške, s pomočjo delovnega stroja očistili strugo potoka ter s protipoplavnimi vrečami zavarovali en objekt. Gasilci PGD Šmartno so iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta v Šmartnem, počistili vodo in objekt zavarovali s protipoplavnimi vrečami.

RADLJE OB DRAVI

Zaradi neurja je prišlo do okvare na daljnovodu. Brez električne energije je bilo 143 gospodinjstev.

PTUJ

FOTO: Facebook Neurje.si, avtor fotografije: Sandra Fajfarič. Ob prehodu nevihtne linije so nad območjem Ptuja ponovno nastali močni nalivi.

Naj omenimo, da je močno deževje z vetrom ponovno zajelo tudi Ptuj, kjer si občani še niso opomogli niti od prejšnjega neurja, o čemer si lahko več preberete TUKAJ..Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje pa je včeraj, 12. julija, ob 19.44 širše območje Ptuja ponovno zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. 67 gasilcev iz PGD Ptuj, Spuhlja, Grajena, Podvinci, Kicar in Spodnji Velovlek so iz štirinajstih stanovanjskih objektov izčrpali devetdeset kubičnih metrov meteorne vode, prekrili pet stanovanjskih objektov s folijo in strešniku ter odstranili podrto drevo iz cestišča.

Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?

Danes bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 27 °C.

Zjutrajj bodo na Primorskem in nad območjem severnega Jadrana, lahko pa tudi v delu Notranjske, nastale krajevne plohe in nevihte. V bližini morja in nad morjem so možne močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi in sunki vetra. Možna je tudi manjša toča ali sodra. Nevihte se bodo pomikale v smeri hrvaške Istre in Kvarnerja. Tam so v soboto dopoldan možna krajevne neurja.

Čez dan in popoldan bodo po Sloveniji nastale lokalne plohe in nevihte. Ob nevihtah je možen kakšen močnejši naliv ter močnejši sunki severnega vetra. Ni izključen pojav sodre ali manjše toče. Nevihte bodo čez dan in popoldan predvidoma nastajale v severni polovici Slovenije in se pomikale proti jugu. Zvečer se bo ozračje umirilo.

V nedeljo bo sprva sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo, ponekod pretežno oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht. V ponedeljek in torek bo sončno, popoldne lahko nastane kakšna ploha.

Vir: SPIN, ARSO, Neurje.si

Dogodki