Včeraj v Sloveniji potrdili 1.019 novih okužb

Vladna govorka Maja Bratuša je na novinarski konferenci sporočila, da je bilo včeraj v Sloveniji opravljenih 5.822 PCR testiranj in 27.194 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo potrjenih 1.019 novih okužb.
covid-19-4969674_1920

Danes se v bolnišnicah zdravi 511 pacientov, 5 manj kot včeraj. Na intenzivni terapiji se zdravi 86 pacientov, 4 več kot včeraj. Včeraj je bilo v bolnišnice sprejetih 41, odpuščenih pa 42 pacientov. V bolnišnicah so umrle 4 osebe, je še pojasnila.

Več informacij bo znanih na popoldanski novinarski konferenci.

Pri tem naj spomnimo, da je vlada sredo odločila, da se v šole v ponedeljek vračajo tudi dijaki prvih treh letnikov, ki so se do zdaj izobraževali na daljavo. Odločila je še, da bodo maske tudi v matičnih učilnicah obvezne tako za učitelje kot dijake in učence od vključno 6. razreda.

Danes pa bo uradno znano, ali bo pouk potekal po modelu C, kar pomeni, da se polovica dijakov en teden šola v šoli, druga polovica pa na daljavo, naslednji teden pa se zamenjajo. Tako je vladi namreč predlagala strokovna svetovalna skupina.

Preberite še: Danes znanih več podrobnosti o nadaljnjem šolanju dijakov, vlada po napovedih Hojsa o odprtju teras lokalov v dveh regijah, Kustec: Dijaki se bodo pri pouku izmenjavali tedensko. Ukrep obveznega nošenja mask je nujen, da se lahko otroci šolajo v šolah

Preberi še:  Vlada spet sprejela spremembe pri izjemah za vstop v državo in na seznamu rdečih držav

prijavi se

prijavi se v svoj račun