Včeraj sneg povzročal težave tudi na Koroškem. Kakšno vreme nas čaka danes?

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so obilnega zaradi sneženja včeraj na Koroškem večkrat posredovale tudi pristojne službe. Težave je v prometu povzročalo predvsem podrto drevje.

Ravne na Koroškem

Ob 21.37 je v naselju Dobrije v občini Ravne na Koroškem na vozišče podrlo večje drevo. Drevo so odstranili dežurni delavci JKP Ravne na Koroškem.

Ob 20.46 je v naselju Tolsti Vrh pri Ravnah na Koroškem na vozišče padlo večje drevo. Podrto drevo so odstranili dežurni delavci JKP Ravne na Koroškem.

Črna na Koroškem

Ob 16.04 se je v Javorju na cesto Črna–Šentvid zaradi teže snega podrla smreka, ki je zaprla en vozni pas. Posredovali so delavci cestnega podjetja VOC Celje, ki so drevo odstranili.

Podvelka

Ob 22.15 je na cesti Ožbalt – Kapla na Kozjaku na vozišče padlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci PGD Kapla.

Prevalje

Ob 15.57 se je na regionalno cesto Prevalje–Mežica v občini Prevalje, zaradi teže snega podrlo nekaj večjih vej in delno zaprlo promet. Cesto so počistili delavci cestnega podjetja VOC Celje.

Sicer pa se bo danes postopno jasnilo, na Primorskem bo pihala burja. Jutri bo delno jasno, jutro bo hladno in po nižinah megleno. Popoldne se bo od zahoda oblačilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Danes bo sprva oblačno, čez dan se bo od severozahoda postopno jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

Jutri bo delno jasno in zjutraj po nižinah v notranjosti megleno. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter, popoldne se bo oblačnost na Primorskem zgostila. Jutranje temperature bodo od -6 do -1, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske do -10, najvišje dnevne na Gorenjskem in Koroškem okoli 0, drugod od 2 do 8 °C.

V noči na nedeljo se bo povsod pooblačilo, pojavljati se bodo začele padavine. V južni polovici Slovenije bo po nižinah deževalo, v severni pa povečini snežilo. V nedeljo čez dan bo dež prešel v sneg v večjem delu notranjosti, na Primorskem bo zapihala burja.

V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale, v ponedeljek se bo postopno razjasnilo.

Vremenska slika

Ciklon z vremensko fronto se je pomaknil nad Balkan in osrednje Sredozemlje. Nad srednjo Evropo in Alpe se prehodno širi šibko območje visokega zračnega tlaka. Z vetrovi severnih smeri doteka v višinah k nam hladnejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V krajih zahodno in severno od nas se bo že dopoldne jasnilo, popoldne pa tudi drugod. Ob severnem Jadranu bo pihala večinoma šibka, v Kvarnerju pa zmerna burja.

Jutri bo delno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj megleno. Popoldne se bo oblačnost ob Jadranu povečala.

Vir: SPIN, ARSO

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije