Search
Close this search box.

Včeraj se je v Črni na Koroškem zgodila kraljeva zimska pravljica

Graditelji ledenih skulptur od blizu in daleč so ustvarili pravo pašo za oči. Zmagovalci po izboru občinstva so bili iz Male Nedelje in domov so odnesli tudi zasluženih 1000 evrov.

Na Matavževah travnikih pod črnjanskim stadionom je bilo včeraj veselo, razposajeno in ustvarjalno cel dan. Izpod rok graditeljev je namreč nastalo veliko snežnih skulptur, ki so navdušile številne obiskovalce. Letos se je za lepe nagrade potegovalo okoli 30 ekip.

31. Gradovi kralja Matjaža pa so v svojem soju bakel in ognja posebej zažareli zvečer, ko se je odvil tudi laser show. Tako je ponovno nastalo snežno kraljestvo v čast kralju Matjažu. Za zabavo pa so poskrbeli BeatRunner DJ Group in odlični Farty Animals.

Snežne skulpture bi naj tokrat ustvarjalo skupno okoli 240 graditeljev. Med sodelujočimi je bila tudi ekipa županov. Prava atrakcija pa je bil seveda tudi kralj Matjaž, ki se je na prireditev spustil po jekleniciOlimpline in tako naznanil začetek osrednjega dogajanja.

Takole je na svojem facebook profilu zapisala županja Občine Črne na Koroškem mag. Romana Lesjak: “Hvala graditeljem in obiskovalcem. Skupaj smo ustvarili nepozabno zimsko pravljico. Se vidimo jutri na otroškem dnevu ob 10.30.”

Foto: Fb Romana Lesjak

Seveda pa bo v Črni na Koroškem pestro dogajanje tudi danes. Nedelja je namenjena predvsem dogajanju za otroke. Ti bodo lahko ustvarjali na številnih delavnicah, zaplesali bodo učenci OŠ Črna na Koroškem, čaka jih gledališka predstava “Pikina velika pustolovščina” v izvedbi Gledališča Kukuc, podelili bodo nagrade za literarni in likovni natečaj kralja Matjaža, iskali bodo zaklad, čaka jih tudi glasbeno presenečenje ter zabava z BeatRunner DJ Group. Na razpolago pa bo tudi atraktivna mobilna skakalnica MINI PLANICA.

Dobrodošli v Črni na Koroškem tudi danes.