Search
Close this search box.

Včeraj s hitrimi testi v Slovenj Gradcu odkrili 43 novih okužb, množično testiranje pripravljajo tudi v Dravogradu

Na Koroškem je množično testiranje v preteklih dneh potekalo v Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem. Že prihodnji teden pa bo testiranje organizirano tudi v Dravogradu.

Včeraj je v Slovenj Gradcu potekalo drugo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Kot je preko družbenega omrežja Facebook sporočil slovenjgraški župan Klugler je bilo tokrat opravljenih 296 hitrih testov, pozitivnih pa je bilo 43 oseb. Prvič je bilo hitro testiranje organizirano v soboto, ko so ob 350 opravljenih testih odkrili 23 novih okužb.

Na Ravnah je množično testiranje potekalo v torek in včeraj. V torek je bilo od 244 odvzetih brisov 12 oseb pozitivnih. Včeraj, na drugi dan množičnega testiranja na Ravnah pa so opravili še 290 testov, 27 jih je bilo pozitivnih.

Množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi tudi v občini Dravograd:

Kot je sporočil podžupan občine Anton Preksavec bo ZD Dravograd na pobudo ministrstva za zdravje v sredo, 06. januarja 2021 od 9. do 17. ure izvedel brezplačno hitro testiranje ( HAGT) na prisotnost novega koronavirusa.

Ker želijo preprečiti morebitno gnečo in omogočiti dostop kar najširšemu krogu občanov, bo testiranje potekalo istočasno na dveh lokacijah, to je v Dravogradu v dvorani Špic D in v Šentjanžu v dvorani Doma Borcev.

Kot je že znano se na odvzem brisa ni potrebno posebej naročati. S sabo morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Preprosto pridete na lokacijo, kjer vam usposobljeno osebje odvzame bris.

Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.

Uporaba zaščitne maske in upoštevanje znanih navodil je obvezna. Testiranja se lahko udeležijo tudi občani in občanke drugih občin, saj prihod na testiranje velja kot izjema za prehajanje občinskih mej.

Preberite še: Na Ravnah v dveh dneh opravili 534 hitrih testov, pozitivnih je bilo 39, Na množičnem testiranju v Slovenj Gradcu odkrili 23 okužb

VIR: Tilen Klugler, Anton Preksavec

Na Koroškem je množično testiranje v preteklih dneh potekalo v Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem. Že prihodnji teden pa bo testiranje organizirano tudi v Dravogradu.