Včeraj na Koroškem potrdili manj novih primerov kot dan pred tem, skupno v osmih občinah

Po podatkih vlade so v Sloveniji v torek ob opravljenih 4750 PCR testih potrdili 929 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem pordili 13 novih okužb.

Ravne na Koroškem 3, Radlje ob Dravi 2, Podvelka 2, Ribnica na Pohorju 2, Slovenj Gradec 1, Vuzenica 1, Črna na Koroškem 1, Muta 1.

Na Koroškem so v zadnjih sedmih dneh zabeležili 150 novih okužb s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje v regiji znaša 21.42.

Splošni bolnišnici Slovenj Gradec se po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika zdravi 8 covidnih bolnikov, dva na oddelku intenzivne terapije. V bolnišnično oskrbo so sprejeli eno osebo, tudi v domačo oskrbo so odpustili eno osebo s potrjeno okužbo. Umrl ni nihče.

Preberite še: Vlada bo ponovno pretresala epidemiološke razmere

Podatki za Slovenijo:

Včeraj je bilo opravljenih 4.750 PCR testiranj in 24.855 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo včeraj potrjenih 929 novih okužb. 7-dnevno povprečje okužb še vedno ostaja nad kriterijem določenim za prehod v rumeno fazo. To povprečje je danes precej višje kot je bilo v zadnjih dneh in po danes objavljenih podatkov znaša 750. Meja za prehod v rumeno fazo je postavljena pri 600. Tudi drugi kriterij sproščanja ukrepov, zasedenost bolnišničnih postelj, še ni dosežen, saj je meja določena pri 500 zasedenih posteljah, danes pa se bolnišnicah zdravi 560 obolelih za covidom-19.

Najvišjo 14-dnevno in 7-dnevno incidenco ima še vedno primorsko-notranjska regija, najnižjo pa obalno-kraška.

Danes se v bolnišnicah skupaj zdravi 560 covidnih pacientov, kar je 24 manj kot včeraj. Na intezivni terapiji je zasedenih 141 postelj, 2 manj kot včeraj. Skupaj je bilo včeraj v bolnišnice sprejetih 45 oseb, odpuščenih pa 63. V bolnišnicah je umrlo 6 oseb.