Včeraj na Koroškem največ novih okužb na Muti. Kakšno je stanje v bolnici?

Po podatkih vlade so v Sloveniji v četrtek s 4484 PCR testi potrdili 912 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem nove okužbe zabeležili v devetih občinah. Skupno se je na novo okužilo 31 oseb. V koroški bolnici se zdravi 17 bolnikov s koronavirusno okužbo.

Muta 6, Slovenj Gradec 5, Ravne na Koroškem 4, Radlje ob Dravi 4, Prevalje 4, Črna na Koroškem 3, Dravograd 2, Mežica 2, Podvelka 1.

Delež vseh pozitivnih testov v Sloveniji je včeraj znašal 20,3 odstotka. Hospitaliziranih je bilo 529 covidnih bolnikov, 95 jih je potrebovalo intenzivno nego. V domačo oskrbo so odpustili 42 oseb, 14 bolnikov je umrlo. Sedemdnevno povprečje na novo potrjenih okužb znaša 764.

Po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika je v slovenjgraški bolnici hospitaliziranih 17 bolnikov s koronavirusno okužbo, na oddelku intenzivne terapije se zdravi ena oseba. Na novo so sprejeli enega bolnika s covidom, v domačo oskrbo pa so odpustili dve osebi. Iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec pa so včeraj sporočili: “Včeraj smo s sumom na okužbo z novim koronavirusom testirali 139 oseb (PCR in hitri anitgenski testi) in okužbo potrdili v 7 primerih.”

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik, FB SBSG