Včeraj na Koroškem 9 novih okužb. V regijski bolnišnici manj covidnih bolnikov kot dan pred tem

V sredo so v Sloveniji opravili 4258 PCR testov in ob tem potrdili 745 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem potrdili 9 novih okužb.
zd dravograd 2

Dravograd 3, Radlje ob Dravi 2, Ravne na Koroškem 1, Prevalje 1, Mislinja 1, Muta 1.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Na Koroškem so v zadnjih sedmih dneh zabeležili 155  novih okužb s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje v regiji znaša 22.14.

Po podatkih vlade je bilo včeraj v Sloveniji opravljenih 4.258 PCR testiranj in 25.628 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo včeraj potrjenih 745 novih okužb. Tudi 7-dnevno povprečje okužb se še naprej znižuje, je na vladni novinarski konferenci pojasnila Maja Bratuša. Po danes objavljenih podatkih NIJZ to povprečje znaša 684, včeraj 706.

FOTO: Vlada RS

Po besedah Maje Bratuša število pacientov, ki zaradi okužbe s covidom-19 potrebujejo bolnišnično oskrbo sicer še vedno ostaja visoko, a je danes le nekoliko nižje kot so poročali včeraj. Skupaj se v bolnišnicah zdravi 620 pacientov, včeraj 631.

FOTO: Vlada RS

Na intenzivni terapiji se danes zdravi 154 pacientov, 1 manj kot včeraj. V bolnišnice je bilo včeraj sprejetih 59 covidnih pacientov, prav toliko jih je bilo iz bolnišnic tudi odpuščenih, je pojasnila Maja Bratuša ter dodala, da je včeraj v bolnišnicah umrlo 11 oseb.

FOTO: Vlada RS
FOTO: Covid-19 sledilnik

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec se po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika zdravi 15 covidnih bolnikov, 2 na oddelku intenzivne terapije. V domačo oskrbo so odpustili dve osebi s potrjeno koronavirusno okužbo. Umrla sta dva covidna bolnika.

Število opravljenih testiranj in število potrjenih okužb s covidom-19 do vključno 21. 4. 2021.

FOTO: NIJZ

VIR: Vlada RS, Covid-19 sledilnik, NIJZ

Preberi še:  Slovenski plavalci v Budimpešti že dopoldan končali tekmovanja. Ravenčanka Janja Šegel še kar podira osebne rekorde
Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

prijavi se

prijavi se v svoj račun