Včeraj na Koroškem 9 novih okužb. V bolnici dva covidna pacienta

Po podatkih vlade so v torek ob 4469 PCR testih potrdili 532 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih je bil tako 11,9-odstoten. Po podatkih Covid-19 sledilnika so na Koroškem potrdili 9 novih okužb.
virus, covid

Ravne na Koroškem 2, Dravograd 2, Prevalje 2, Radlje ob Dravi 2, Slovenj Gradec 1.

FOTO: Covid-19 sledilnik

V bolnišnicah zdravijo 368 covidnih bolnikov, 110 jih potrebuje intenzivno nego. V torek je umrlo pet bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo. Sedemdnevno povprečje števila novih okužb je s 444 padlo na 417.

FOTO: Covid-19 sledilnik

Po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika se v Splošni bolnici Slovenj Gradec zdravita dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo. Na novo so sprejeli enega pacienta, dva so odpustili v domačo oskrbo. Ena oseba s potrjeno okužbo je umrla.

FOTO: NIJZ

Glede na načrt sproščanja ukrepov Slovenija ostaja v rumeni fazi. Zeleno obarvana je koroška regija, ostale so po besedah vladne govorke Maje Bratuše glede na aktualne epidemiološke razmere še vedno rumene.

Preberite še: Vlada danes o podaljšanju ukrepov za zamejitev epidemije. Koroška sicer izpolnjuje pogoje za zeleno fazo

S prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 je bilo cepljenih 571.313 oz. 33,1 odstotka starejših od 18 let, z dvema odmerkoma pa 291.392 oz. 17,3 odstotka polnoletnih oseb. Prebolevnikov je 238.517, je na Twitterju še objavila vlada.

VIR: Covid-19 sledilnik, Vlada RS, NIJZ, STA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.