Vas olimpijcev zasijala v soju prazničnih luči

Koroške občine so tudi letos zasijale v soju prazničnih luči. Nekatere so k že obstoječim lučkam dodale še nekaj novosti, med slednjimi je tudi Črna na Koroškem, kjer so tokrat poskrbeli, da se lahko krajani sprehodijo skozi pravljično okrašeno vas, na novo pa so okrasili "Kovačevo" ulico.
131118762_223626235842245_24474141588482658_n

Županja Črne mag. Romana Lesjak je za naš medij že pred prazničnim decembrom poudarila, da bodo Črno okrasili tudi zato, da občanom v teh turobnih časih pričarajo nekaj pozitivnega. “Ne samo zato, da zapravimo denar. Želimo si ljudem poslati nekaj spodbudnega, ljudi je treba bodriti, otrokom pričarati veselje. Da tudi, če bodo šli občani le v sklopu svoje družine skoz kraj, si želimo, da jim bo toplo pri srcu.”

FOTOGALERIJA: Praznična Črna na Koroškem

Pri tem naj še omenimo, da so v Črni že začeli dobrodelno akcijo zbiranja daril za obdarovanje starejših krajanov. Vse, ki želite sodelovati v tej dobrodelni akciji vabijo, da darujete skromna darila, s katerimi bodo v času božično novoletnih praznikov obdarili starejše občane in jim s tem polepšali vsakdan.

Akcija zbiranja daril bo potekala do ponedeljka, 21. decembra 2020. Vsakemu posebej se že vnaprej iskreno zahvaljujejo za sodelovanje in vas hkrati vljudno prosijo, da so darila, ki jih prinesete za obdarovanje, že zavita. Pri vstopanju v avlo občine vas prosijo, da upoštevate vsa priporočena navodila za preprečevanje okužbe s Covid-19, darila pa oddate na posebej označeno mesto.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije