Search
Close this search box.

Vabljeni na Večerjo bedakov in to v Narodni dom Mežica

Odlični dialogi, duhovita zgodba, smešne situacije in elementi presenečenja vas bodo spravili do huronskega smeha! Kaj tako bedastega pa še ne. Se vidimo na Večerji bedakov v Mežici.

V ponedeljek, 11. decembra 2023, ob 19.30, bo najbolj okusna Večerja bedakov na sporedu v Narodnem domu Mežica.

V gledališki preobleki in v režiji fantastičnega Bojana Emeršiča vas bodo v naši Večerji bedakov zabavali: Jernej Kogovšek, Primož Vrhovec, Robert Korošec, Maja Martina Merljak in Gregor Podričnik.

»… pribor pripravljen, krožniki pripravljeni, pečenka je v pečici, vina na pretek – prosimo, zdaj pa le povabite bedake na večerjo!«

Si predstavljate kaj se dejansko zgodi, ko se na večerjo povabi bedaka svetovne klase? To je nova francoska velika uspešnica, ki jo je na oder Špas teatra postavil eden slovenskih igralskih prvakov, režiser Bojan Emeršič. 

Peter (Pierre) se s prijatelji rad igra nenavadno igro – idiotsko večerjo. Vsakdo izmed povabljenih ima misijo na večerjo pripeljati največjega bedaka. Tisti, ki bo predstavil najbolj spektakularnega, redek biser, bedaka svetovnega razreda, je zmagovalec! A v tem našem večeru se dogaja katastrofa za katastrofo, padajo maske in tisti, ki je verjel, da se bo smejal, se morda ne bo tako zelo. V nekaj minutah gre vse narobe, življenje se obrne na glavo, zgodi se najbolj nepričakovano in – smešno čez vse!

Večerja bedakov je noro zabavna predstava, na katero ste vabljeni prav vsi!

Večerja bedakov je bila prvič uprizorjena 1993 in doživela velik uspeh. Francoski igralec Jacques Villeret je v filmski adaptaciji za vlogo prijaznega in naivnega Francoisa prejel tudi Oskarja za najboljšega igralca (Cesar Prix).

Slovencem je zelo dobro znan film Butev na večerji (Dinner for Schmucks), v glavni vlogi blestita Steve Carell in Paul Rudd. Slovensko različico bo režiral večkrat nagrajeni dramski igralec Bojan Emeršič, ki je v 2022 prejel tudi Špaska popularnosti za najbolj priljubljenega igralca.

Odlični dialogi, duhovita zgodba, smešne situacije in elementi presenečenja bodo gledalce spravili do horonskega smeha!  Kaj tako bedastega pa še ne!

Svojo vstopnico si lahko zagotovite TUKAJ.

Vabljeni v hram kulture!

Dogodki

Odlični dialogi, duhovita zgodba, smešne situacije in elementi presenečenja vas bodo spravili do huronskega smeha! Kaj tako bedastega pa še ne. Se vidimo na Večerji bedakov v Mežici.