Search
Close this search box.

Vabljeni na Dobrodelni koncert za Matjaža z Raven na Koroškem

Kljub temu, da Koroške novice ostajamo dobrodelne za Lovra do 31. marca, smo se na prošnjo Matjaževe družine z veseljem in srcem odzvali, da jim bomo pomagali pri promociji dobrodelnega koncerta, ki ga za Matjaža pripravljajo 24. februarja na Ravnah na Koroškem.

Dobrodelni koncert bo namenjen zbiranju prostovoljnih prispevkov za malega borca Matjaža z Raven na Koroškem, ki ima veliko zdravstvenih težav, zaradi česar trpi tudi družinski proračun. Starša sta že pred tedni, preko medijev in družbenega omrežja Facebook, za pomoč pri zbiranju sredstev za Matjaža, zaprosila tudi širšo javnost. Zdaj pa zanj organizirajo tudi dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili sami odlični glasbeniki, večinoma bodo to Korošice in Korošci, ki obljubljajo odličen koncert, ki ga ne gre zamuditi.

Kot je povedala Matjaževa mama Marisa, je Matjaž tri in polletni fant, z redko gensko boleznijo, ki se imenuje Kongenitalni miastenični sindrom. »Matjaž se zelo hitro utrudi, ne hodi, se ne plazi in ne govori. Ima kanilo n respirator, ki mu pomaga dihati. Hrani se preko gastrostome,« je njegovo stanje opisala Marisa. Kupujejo mu dodatne beljakovine in nekatera zdravila, ki pa so na plečih staršev.

Prav tako potrebuje več fizioterapij in obiskov pri logopedu, kamor ga vozijo v Maribor, oboje pa je samoplačniško, zaradi česar je družinski proračun še bolj obremenjen. Kot pravi mama, sami ne bodo zmogli, zato so se odločili zaprositi za pomoč.

Želijo si, da bi lahko nabavili vzpenjalnik za stopnice. »Matjaž ima veliko aparatov, ki jih nosimo s seboj. Naložimo jih v voziček in nesemo vse skupaj dol, kar pa je zelo težko. Zato si želimo s pomočjo srčnih ljudi, ki bi se udeležili koncerta in za Matjaža prispevali kakšen evrov, zbrati dovolj denarja, s katerim bi mu omogočili dodaten obisk terapij, nakup vzpenjala in vse, kar nujno potrebuje za osnovno preživetje.«

Pri tem pa lahko družini Čuček, z obiskom koncerta in vašim prispevkom, pomagate tudi vi. Vabljeni, da se nam pridružite na še enem srčnem koncertu, kjer boste lahko darovali za malega Matjaža. Vstopnine ni, pobirali se bodo prostovoljni prispevki. Če želite Matjažu pomagati še kako drugače, pa se obrnite na njegovo mamo Mariso, najdete jo TUKAJ.

Dogodki