Search
Close this search box.

Vabljeni k sodelovanju na 3. Dnevu ljubiteljske kulture na Štrekni

Trasa nekdanje proge, preurejena v družinam najbolj prijazno kolesarsko pot - Štrekno, se bo tudi letos prelevila v obsežen oder ter prizorišče, kjer boste lahko občudovali zanimivo dogajanje.

Za tretjo izvedbo dogodka so načrtovali širjenje povezovanja skozi Hudo luknjo proti Šaleški dolini, saj bo novi del Štrekne ponujal številna zanimiva in atraktivna prizorišča, a je lanskoletna ujma to preprečila. Voda je sicer odnesla marsikaj, ne pa tudi neverjetne volje in poguma ljudi, da s prostovoljnim delom ter povezovanjem pomagajo drug drugemu in skupnosti. Takrat se je pokazala moč sodelovanja in to je pravzaprav tudi način, na katerega delujejo številna društva in nastopajoči, ki se na razpisu vsako leto številčno odzovejo ter tako izkažejo interes za sodelovanje na dogodku.

Organizatorji menijo, je potrebno zato letos dogodek ponoviti z že 3. Dnevom ljubiteljske kulture na Štrekni, na katerem bo dogajanje na različnih lokacijah ob sami kolesarski poti Štrekna časovno nekoliko bolj usklajeno in osredotočeno na dopoldanski čas, v mestnem jedru Slovenj Gradca pa se bodo različni nastopi, delavnice in razstave odvijali vse do večernih ur.

Spomnimo. Da kolesarska infrastruktura s pridihom zgodovine nekdanje mislinjske železniške proge nudi platformo in stičišče za povezovanje, pa ste z Dnevom ljubiteljske kulture na Štrekni dokazali številni ustvarjalci, ki delujete pod okriljem ljubiteljske kulture in ste se velikodušno odzvali povabilu k sodelovanju. Trasa nekdanje proge, kasneje preurejena v kolesarsko pot Štrekna, se je za en dan prelevila v obsežen oder, kjer so lahko kolesarji in drugi obiskovalci občudovali obseg in raznolikost tega iskrenega načina kulturnega udejstvovanja. Preko 300 raznolikih ustvarjalcev je na devetih lokacijah ob kolesarski poti med Gornjim Doličem in Dravogradom ter v mestnem jedru Slovenj Gradca pričaralo edinstveno doživetje.

Organizatorji Vas znova vabijo k sodelovanju na 3. Dnevu ljubiteljske kulture na Štrekni, ki bo v okviru vseslovenske akcije Tedni ljubiteljske kulture potekal v soboto, 18. maja 2024.

Vljudno vabljeni, da se s svojo dejavnostjo pridružite dogajanju. Ideje in pripravljenost za sodelovanje v omenjenem projektu v sklopu TLK čimprej sporočite na e- naslov: mihael.suler@jskd.si, da bo moč skupaj pripravili ustrezen in optimlen urnik nastopov.

Dogajanje je predvideno dne 18. maja od 10.00 do 19.00 ure, na več prireditvenih lokacijah ob Štrekni.

Že tradicionalno bo na razpolago terasa Mestne kavarne ARS CAFE za izvajanje odprtih vaj.

Na območju Štrekne, katerega pokriva JSKD OI Slovenj Gradec, so za nastope predvidene naslednje možne lokacije: Gmajna Pameče; Plato ob Štrekni v bližini železniškega mosta v Slovenj Gradcu; Trg svobode-mestno jedro Slovenj Gradca; Šmartno pri Slovenj Gradcu; Motorik park v Turiški vasi; Gasilski dom Turiška vas; Mislinja pri gostilni Vagon; Postajališče Dolič; Viadukt pred Gornjim Doličem.

Seveda pa lahko vsi, ki bi želeli kakorkoli sodelovati, ta dan ustvarjate kjerkoli ob Štrekni (nastopi so lahko tudi neke vrste odprte vaje). V primeru slabega vremena, se dogodek prestavi na soboto 25. maja!  

Za potrebe sestave urnika in promocije, je rok za prijavo do ponedeljka 22. aprila.

Vabljeni!

Vir: JSKD, OI Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Trasa nekdanje proge, preurejena v družinam najbolj prijazno kolesarsko pot - Štrekno, se bo tudi letos prelevila v obsežen oder ter prizorišče, kjer boste lahko občudovali zanimivo dogajanje.