Search
Close this search box.

Posnetek: Na Prevaljah so prižgali praznične luči

Tudi Prevalje so danes zasijale v soju prazničnih luči.

Na Prevaljah so danes okoli 17. ure prižgali praznične luči. Prevaljski župan dr. Matic Tasič je nagovoril občanke in občane, jim zaželel lepe praznike in vse dobro v prihajajočem letu. Ob tej priložnosti pa se je dotaknil tudi epidemioloških razmer v državi ter vse, ki se še niso cepili, pozval, da to storijo. Vse pa opomnil na trenutne ukrepe in jih tudi prosil, da jih upoštevajo, da bomo po njegovih besedah na ta način premagali virus.

VIDEO: Prižig prazničnih lučk na Prevaljah najdete TUKAJ.

Zaradi pandemije in z njo povezanih ukrepov novosti oziroma prireditev, ki bi morebiti privabile večje število obiskovalcev, ne načrtujejo, so pojasnili na občini. Za praznično osvetlitev je v proračunu zagotovljenih 12.000 evrov (montaža, demontaža, vzdrževanje, popravila), za praznične aktivnosti preko OŠ Franja Goloba Prevalje je po navedbah občine namenjenih 3.500 evrov, strošek izvedbe laser showa pa znaša 2.500 evrov.

Za praznični utrip (stojnice, delavnice) bodo v decembru poskrbeli učenci in učitelji OŠ Franja Goloba. Na silvestrski večer načrtujejo »novoletno odštevanje« brez petard in raket in izvedbo že tradicionalnega laserskega showa v centru Prevalj.

“Vse aktivnosti se bodo morale prilagoditi ukrepom za preprečitev širjenja virusa Covida-19, zato je napisano le predviden program občine, ki pa morda ne bo v celoti izvedljiv,” so še pojasnili na občini.

Tudi Prevalje so danes zasijale v soju prazničnih luči.