Search
Close this search box.

V Žerjavu obravnavali dva ilegalna prebežnika iz Afganistana

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so ta konec tedna prejeli obvestila o 244. interventnih dogodkih, med drugim tudi o ilegalnem prestopu državne meje.

S področja kriminalitete poročajo o petindvajsetih kaznivih dejanjih. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štiriintridesetkrat. S področja cestnega prometa poročamo o štiriintridesetih prometnih nesrečah. V petindvajsetih so se udeleženci lažje poškodovali.

Ilegalni prestop državne meje – Žerjav

V Žerjavu, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so policisti v petek obravnavali dva državljana Afganistana, ki sta ilegalno prestopila državno mejo. Prebežnika sta na strehi priklopnega dela tovornega vozila, ki ga je iz Srbije pripeljal srbski voznik, prerezala cerado in jo z notranje strani zašila.

Ko je voznik vozilo parkiral na parkirišču podjetja, sta skočila iz vozila, kar je opazil receptor in obvestil policijsko postajo. Zaposleni so ju zadržali do prihoda policistov na kraj. Po opravljenih postopkih so oba državljana Afganistana, stara 23 in 24 let, predali hrvaškim varnostnim organom.

Dogodki