Search
Close this search box.

V zadnjem mesecu štirje hudo poškodovani kolesarji

V tem mesecu so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 51 prometnih nesreč.

V 16. so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil. Od tega je bilo 11 kolesarjev in 5 voznikov motornih koles. Kar 12 voznikov enoslednih vozil, od tega 8 kolesarjev, je prometne nesreče povzročilo.

V omenjenih prometnih nesrečah so se huje poškodovali štirje kolesarji, ki so prometne nesreče povzročili. Lažje se je poškodovalo še pet kolesarjev
in voznik motornega kolesa.

Zaradi omenjenega stanja so v tem času na našem območju izvedli več poostrenih in rednih nadzorov cestnega prometa, v katerih so posebno
pozornost posvetili ravno voznikom enoslednih vozil.

Od začetka maja do včeraj so kontrolirali 278 voznikov enoslednih motornih vozil in ugotovili 46 različnih kršitev. V enem primeru smo uvedli hitri postopek, podali so 3 obdolžilne predloge, izdali 25 plačilnih nalogov, za manjše kršitve so opozorili 17 voznikov enoslednih motornih vozil. Dva voznika sta vozila pod vplivom alkohola.

Prav tako so pri poostrenih nadzorih cestnega prometa nadzirali ravnanja
kolesarjev in ugotovili 90 kršitev. 22. so odredili preizkuse alkoholiziranosti in ugotovili, da so trije kolesarili močno opiti, pri treh je obstajal sum, da so vozili pod vplivom prepovedanih drog, zato so jim odredili strokovne preglede. Zoper dva kolesarja so uvedli hitra postopka, podali so 5 obdolžilnih predlogov in izdali 22 plačilnih nalogov. 67 kolesarjev so zaradi zaznanih kršitev opozorili.

Policisti opažajo, da se je v zadnjem obdobju močno povečalo število vseh vrst enoslednih vozil, še najbolj kolesarjev. Obenem opažajo, da so le-ti še vedno premalo pozorni na lastno varnost in marsikdaj ne ravnajo samozaščitno in se obnašajo, kot da so na cestah sami. Res je trenutno še vedno manj ostalega motornega prometa kot običajno, vendar to kolesarje ne odvezuje, da ravnajo nespametno in ne spoštujejo načela zaupanja.

Vse udeležence v cestnem prometu, ne le voznike enoslednih vozil, znova
pozivajo, da se v prometu obnašajo odgovorno, strpno in razmeram primerno.

Le na ta način bodo lahko dali svoj doprinos k lastni varnosti in varnosti
ostalih udeležencev cestnega prometa, so zaključili na Policijski upravi Celje.

VIR: PU Celje

Dogodki