V vzgoji in izobraževanju aktivnih 137 okužb, v karanteni 663 učencev in 34 oddelkov. Nekaj tudi na Koroškem

Z novim koronavirusom je aktivno okuženih 63 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter 74 učencev. V karanteni je skupno 34 oddelkov in 663 učencev, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.
šola, klopi prazne

Po poročanju sledilnika so zadnji dostopni podatki o aktivnih okužbah na voljo za 3. september. Na ta dan je bilo med učenci največ aktivno okuženih v osnovnih šolah, in sicer 41. Na ta dan je bilo okuženih tudi 31 srednješolcev, en učenec v osnovni šoli s prilagojenem programu in en učenec v vrtcu.

Največ učencev je bilo 3. septembra v karanteni v osnovnih šolah, kar 320. Hkrati je bilo v osnovnih šolah v karanteni tudi 14 oddelkov, 11 oddelkov se je šolalo na daljavo. Karantena je bila odrejena tudi 200 srednješolcem, prav tako osmim oddelkom, pet oddelkov se je šolalo na daljavo, še poroča sledilnik. Na ta dan je bilo v karanteni tudi 133 učencev v vrtcih in 10 oddelkov. V osnovnih šolah s prilagojenim programov pa je bilo v karanteni 10 učencev in dva oddelka, en oddelek se je šolal na daljavo.

Med učitelji je bilo 3. septembra največ okuženih med zaposlenimi v osnovnih šolah, in sicer 21. Sledijo vrtci, kjer je bilo okuženih 20 zaposlenih, in srednje šole, kjer je okužbo prebolevalo 12 zaposlenih. Okuženi so bili tudi štirje zaposleni v zavodih ter po trije v osnovnih in glasbenih šolah. Medtem v dijaških domovih po doslej znanih podatkih še niso potrdili koronavirusne okužbe.

Koroška

Na OŠ Muta imajo eno aktivno okužbo, in sicer pri zaposleni osebi. Na OŠ Vuzenica Enota vrtec Vuzenica je v karanteni en oddelek prvega starostnega obdobja. V VVZ Slovenj Gradec enota Maistrova je zabeležena aktivna okužba s koronovirusom pri 1 zaposleni osebi.

Vir: STA, Sledilnik za Covid-19

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.