Search
Close this search box.

V Vuzenico prihaja komedija Sveta Meta

Smeh je pol zdravja. Tudi zato ne zamudite komedije Sveta Meta, ki si jo boste lahko prihajajočo nedeljo ogledali v Vuzenici. Izvedlo jo bo Kulturno društvo Brod Trbonje.

V Vuzenico prihaja to nedeljo, 14. aprila 2024, ob 18. uri komedija Sveta Meta. Lahko si jo boste ogledali v veliki dvorani Kulturno upravnega centra Vuzenica.

Komedijo bo izvedlo Kulturno društvo Brod Trbonje, ki bo zagotovo poskrbelo za zajetno dozo smeha.

Spoznajte jih:

Trbonje je kot kraj bil dolga leta skoraj povsem odrezan od ostalega sveta, saj ni bilo primerne cestne povezave z najbližjimi kraji kot sta Vuzenica in Dravograd. Mimo Bukovja je še v 16. stoletju vodila pot v Dravsko dolino, ki je potekala približno tam, kjer je sedaj železniška proga. V urbarju iz leta 1593 je zapisano, da je bila pri Bukovju gostilna. Verjetno. Verjetno je bila namenjen tudi potnikom, ki so potovali skozi to ozko sotesko. Ob dolgotrajnem dežju ali visokem snegu je bila ta obdravska pot neprevozna in veliko ovira za trgovce, ki so potovali na zahod. Klub temu je moral promet po njej potekati, kar živahno, saj so Vuzeniški v Trbonjah pobirali mitnino.

Promet med desnim in levim bregom reke Drave je bil možen le z brodom. Kadar je Drava narasla ali je bila preveč deroča brod ni vozil. Prav tako ni mogel voziti v hladnih zimah, ko je reka zamrznila. Brodnik je moral v začetku 17. stoletja dajati vuzeniškemu gradu 8 goldinarjev letnih dohodkov.

Da bi se nekako obdržal spomin na takratne čase in način povezanosti kraja TRBONJE z ostalimi kraji in oknom v svet je bilo tudi ustanovljeno novo društvo Kulturno društvo “BROD” Trbonje.

Vabljeni torej vsi od blizu in daleč, vstop je prost! Veseli pa bodo kakšnega prostovoljnega prispevka.

Vir: Občina Vuzenica

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Smeh je pol zdravja. Tudi zato ne zamudite komedije Sveta Meta, ki si jo boste lahko prihajajočo nedeljo ogledali v Vuzenici. Izvedlo jo bo Kulturno društvo Brod Trbonje.