Search
Close this search box.

V Vuzenici uredili tlakovano pot do cerkve sv. Nikolaja (FOTO)

Občina Vuzenica je bila uspešna na 5. javnem pozivu EKSRP za izbor operacij, za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju lokalne akcijske skupine Mislinjske in Dravske doline LAS MDD (2014-2020). Za sofinanciranje so prijavili projekt »Ureditev tlakovane pešpoti do cerkve Sv. Nikolaja«.

S strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja so pridobili nepovratna sredstva v višini 21.295,14 €, kar predstavlja 85 % celotne investicije.

Cerkev sv. Nikolaja je eden najstarejših sakralnih objektov v Dravski dolini z bogato zgodovinsko in umetnostno zapuščino. Skupaj z znamenitim poslikanim stropom v župnišču predstavlja osrednjo turistično in romarsko znamenitost v občini. Številni obiskovalci do cerkve prihajajo po poti od viadukta, ki pa je bila zelo dotrajana in neprimerna za invalide. S prenovo so želeli pot posodobiti, narediti primerno za invalide in vse preostale uporabnike. Na vrhu poti sta postavljeni tudi klopci, ki nudita prijeten kotiček za sprostitev ali klepet.

Že v lanskem letu so podaljšali Gozdno učno pot, ki se odslej začne pri viaduktu in vodi po obnovljeni pešpoti mimo cerkve vse do Pistrovega gradu, krožno nazaj do Vuzenice ter tako zajame večje kulturne in naravne znamenitosti občine Vuzenica.

Tlakovano pot do cerkve sv. Nikolaja bodo s kratko slovesnostjo predali namenu v nedeljo, 10. 4. 2022 ob 10.00 (po sv. maši, ki je ob 9.00). Na slovesnosti bodo sodelovali člani folklorne skupine Društva gibalno oviranih Invalid Vuzenica.

Vir: spletna stran Občine Vuzenica

Dogodki