Search
Close this search box.

V Vuzenici so na novinarski konferenci predstavili pestro dogajanje, ki ga prinašajo že 29. Vuzeniški dnevi

V mesecu avgustu praznuje Občina Vuzenica. Vuzeniški dnevi pa že tradicionalno prinašajo veliko dogajanja in letošnjih res ne gre zamuditi. Podrobnejši program so nam predstavili na današnji novinarski konferenci.

Danes, 31. julija 2023, ob 9 uri so v Vuzenici predstavili program, ki ga prinašajo že 29. Vuzeniški dnevi. Predstavili so ga župan Občine Vuzenica Franjo Golob, direktorica TIC-a Vuzenica Senta Lorenci Kričej in koordinator Vuzeniških dni Andrija Halužan.

Ti so namreč tik pred vrati, saj se z otvoritvijo pričenjajo ta petek, 4. avgusta 2023 in bodo potekali vse do torka, 15. avgusta 2023.

V Vuzenici so Vuzeniški dnevi odličen primer sodelovanja in povezovanja, saj se že vrsto let držijo enakega in zelo uspešnega koncepta. Župan Franjo Golob nam je ob tem povedal, da vselej k sodelovanju povabijo vsa društva v njihovi lokalni skupnosti. Ta nato sooblikujejo program. Seveda dajo prednost tistim, ki v aktualnem letu praznujejo kakšen okrogli jubilej. Lokalna skupnost pa jim nudi pri izvedbi prireditev celo logistično podporo. Nekatere vsebine so stalne, vsako leto dodajo tudi kaj novega. Vedno znova je vesel odziva društev in tukaj je prisotnega tudi veliko prostovoljstva in dobre volje posameznikov.

Golob dodaja: “Tudi letos se nadejamo velikega obiska iz vseh koncev. Največje zadovoljstvo pa sam vidim v tem, da vsak obiskovalec odide domov zadovoljen in se nato vedno znova vrača. To je največja zahvala za trud vseh, ki soustvarjamo Vuzeniške dneve. Tudi za primer slabega vremena lahko rečem, da smo dobro pripravljeni, saj smo tudi letos poskrbeli za velik prireditveni šotor. Vsekakor pa si želimo lepega vremena, saj bo to dodatna pika na i celotnemu veselemu dogajanju in praznovanju občinskega praznika. Dobrodošli vsi.”

Direktorico TIC-a Vuzenica Sento Lorenci Kričej smo povprašali, če lahko letos pričakujemo kakšno novost? Takole nam odgovarja: “Tudi letos obiskovalce čaka več kot 30 prireditev, dogajanje pa bo potekalo kar 11 dni. Večina dogodkov se bo odvila tradicionalno, smo pa nekatere tudi nekoliko nadgradili. Posebej bi pa izpostavila otvoritev nove Krožne forma vive, ki je sklop skupnih socialnih projektov, katerih namen je vključitev oseb iz ranljivih skupin v družbo z vključevanjem v proces ustvarjanja forma viv iz izrabljenih industrijskih pripomočkov. Pri nas bo locirana v parku pri novem Kulturno upravnem centru in v okviru letošnjih Vuzeniških dni jo bomo otvorili. Projektni partnerji pa smo bili CUDV Črna na Koroškem – VDC Radlje, podjetje Ekstera d.o.o. in Občina Vuzenica.”

Dodaja pa tudi, da bo najbolje, da se obiskovalci o dogajanju prepričajo sami in tako, da se Vuzeniških dni udeležijo v čim večjem številu. Vsako leto privabi res veliko obiskovalcev otroška tombola, letos bo zagotovo za vrhunsko zabavo poskrbel simpatični Dejan Vunjak, pa imeniten rock večer s Perom Lovšinom si obetamo, pestra ponudba čaka vse tudi na Rokovem sejmu in še in še … Želijo si predvsem lepega vremena.

Otvoritev bo tradicionalno potekala v petek, 4. avgusta 2023, v atriju tamkajšnjega župnišča. Pričela se bo ob 19. uri. Tokrat jo bo pospremila odlična vokalistka Nuška Drašček, ki velja za eno najvidnejših slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere, samospeva, vokalno-instrumentalnih del do šansona, jazza, slovenske ljudske pesmi, popa, gospela in muzikala.

V petek, 11. avgusta 2023 bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji rocka. V velikem šotoru bo za nepozaben rock žur poskrbel legendarni Peter Lovšin in odlična zasedba Da Džem. Peter Lovšin je v svoji 40 letni glasbeni karieri – tako v skupinah kot samostojno posnel 20 studijskih albumov in prejel številne nagrade. Zagotovo bo razvnel tudi občinstvo v Vuzenici.

Foto:Borut Živulović/Bobo

V soboto, 12. avgusta 2023 vas čaka v velikem šotoru, ob 20. uri nepozabna zabava z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami. Dejan Vunjak velja za pravega žurerja in ljubljenca občinstva. Poskrbi pa tudi za daleč najboljšo zabavo, zato pridite, če bi se radi naplesali.

V ponedeljek, 14. avgusta 2023, ob 20. uri bo veselo v šotoru z Mambo Kingsi, ki si občinstvo v Vuzenici že dobro pozna. Rus, Bart, Vasko in Mare obljubljajo nepozabno zabavo.

V torek, 15. avgusta 2023, na praznični dan Marijinega vnebovzetja, ob 15. uri pa bodo Vuzeniške dni zaključili v narodno-zabavnih ritmih z mladimi perspektivnimi muzikanti in sicer Ansamblom Preobrat.

Seveda pa bo vse dni potekal tudi pester spremljevalni program, ki ga v okviru Občine Vuzenica in Turistično informacijskega centra Vuzenica že vrsto leto sooblikujejo s tamkajšnjimi lokalnimi društvi. Vključuje športne, družabne, zabavne in domoljubne vsebine. Praktično bogat program vključuje dogodke za vse okuse in tudi vse generacije. Podrobnejši PROGRAM VUZENIŠKIH DNEVOV najdete TUKAJ.

Dobrodošli torej v Vuzenici. Se vidimo in ne pozabite Vuzeniški dnevi so za vsakogar – tudi za vas! VSE PRIREDITVE SO BREZ VSTOPNIN.

Dogodki

V mesecu avgustu praznuje Občina Vuzenica. Vuzeniški dnevi pa že tradicionalno prinašajo veliko dogajanja in letošnjih res ne gre zamuditi. Podrobnejši program so nam predstavili na današnji novinarski konferenci.