Search
Close this search box.

V Vuzenici otrok zaklenil mamo na balkon, v Slovenj Gradcu poškodovan kolesar. Na Ravnah počila glavna vodovodna cev, v Ribnici posredoval helikopter

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so imeli koroški gasilci včeraj precej dela. Prav tako pa so bili na pomoč poklicani tudi reševalci, komunalni delavci in policisti.

Vuzenica

Včeraj ob 11.14 je v Mladinski ulici v Vuzenici dve leti star otrok na balkon večstanovanjskega objekta zaklenil mamo. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so s pomočjo lestve skozi okno vstopili v stanovanje in odprli balkonska vrata.

Slovenj Gradec

včeraj ob 13.45 sta pri Kulturnem domu v Slovenj Gradcu trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi ponesrečenca in usmerjali promet. Reševalci so poškodovanega kolesarja prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Včeraj ob 9.41 je na lokalno cesto na Gmajni iz delovnega stroja izteklo hidravlično olje. Gasilci PGD Slovenj Gradec in dežurni delavci KP Slovenj Gradec so madež v dolžini okoli 50 metrov posuli z vpojnim sredstvom in očistili cesto.

Ravne na Koroškem

Včeraj ob 13.24 je na Čečovju na Ravnah na Koroškem počila glavna vodovodna cev. Brez pitne vode so bili deli naselja Ravne na Koroškem, Ob Suhi, Čečovje in Javornik. Gasilci KGZ in PGD Ravne na Koroškem so deročo vodo preusmerili mimo stanovanjskih objektov. Dežurni delavci KP Ravne so okvaro odpravili.

Ribnica na Pohorju

Včeraj ob 15.57 je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor poletel v Ribnico na Pohorju, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Ribnica na Pohorju so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri prenosu obolele osebe.

Vir: SPIN

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so imeli koroški gasilci včeraj precej dela. Prav tako pa so bili na pomoč poklicani tudi reševalci, komunalni delavci in policisti.