V Vuzenici organizirajo čistilno akcijo. K sodelovanju vabijo prostovoljce, lahko pa jim javite tudi lokacije, ki jih je treba očistiti

V občini Vuzenica se zavzemajo za ohranjanje čistega, urejenega ter ljudem in živalim prijetnega okolja. V ta namen organizirajo čistilno akcijo »očistimo Vuzenico«, ki bo potekala v soboto, 20. marca 2021, so sporočili iz občine.

“Čistilna akcija »OČISTIMO VUZENICO« temelji na prostovoljstvu, zato vas vabim, da se akciji pridružite kot posamezniki ali znotraj društva oz. organizacije k sodelovanju povabite čim več sodelujočih, da s skupnimi močmi in medsebojnim sodelovanjem očistimo Vuzenico in prispevamo k temu, da bo naša občina še naprej prijetna za bivanje,” je v povabilo zapisal župan Franjo Golob.

Očistili in uredili bodo javne površine, sprehajalne poti, črna odlagališča, obrežje in strugo potokov ter obrežje in strugo reke Drave.

Čiščenje bo potekalo v skladu s predpisanimi ukrepi za preprečevanje prenosa okužb s koronavirusom. Vsi sodelujoči bodo dobili potreben material za čiščenje (rokavice, vrečke) in malico.

Na občini prosijo, da jim vaše sodelovanje v akciji potrdite do 15. 3. 2021 po e-pošti: senta.lorenci-kricej@vuzenica.si ali 070 621 188. Po prijavi se boste dogovorili za lokacijo, ki jo boste čistili (lahko jim tudi javite lokacije, ki bi jih bilo potrebno umestiti na seznam za čiščenje).

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije