Search
Close this search box.

V Vuzenici danes pestro dogajanje ves dan. Zvečer sledi poletna zabava z Mambo Kingsi, v nedeljo velika otroška tombola (VIDEO in FOTO)

Včeraj so se začeli že 27. Vuzeniški dnevi, ki prinašajo pester nabor dogodkov za vse generacije. Tako bo tudi danes, ko bodo po celodnevnem dogajanju zvečer za nepozabno zabavo poskrbeli Mambo Kingsi. Jutri pa bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši.

Tudi letošnji Vuzeniški dnevi, ki potekajo pod sloganom ZA VSAKOGAR – TUDI ZA VAS, bodo po besedah organizatorjev polni zabave, športnih dogodkov, družinskih druženj ter kulturnih prireditev. Vsi dogodki so brez vstopnine. Otvorili pa so jih včeraj ob 19. uri v Atriju Župnišča v Vuzenici z nastopom Nuše Derenda, odprtjem razstave kipov Janka Dolenca ob 100. letnici njegovega rojstva in Filatelistično razstavo na temo sokolstva v Vuzenici. Nakar je v Športnem parku Vuzenica sledila še otvoritvena zabava z Dejanom Dogaja in Dogaja bandom ter DJ Ukacom.

VIDEO: Del nastopa Nuše Derenda

Današnji dan so v Vuzenici začeli s športnimi tekmovanji in delavnicami. V župnišču je postavljena razstava Janka Dolenca in filatelistična razstava, ki si jo bo možno pogledati tudi jutri, v nedeljo, od 9.00 do 11.00.

Letos namreč mineva 100 let od rojstva Janka Dolenca, priznanega kiparja in slikarja, ki je v Vuzenici in daleč naokrog pustil močan pečat s svojimi umetniškimi deli. Ob tej priložnosti so njegovi dediči občini Vuzenica podarili zbirko kipov, ki so jih Vuzenici postavlili na ogled v Slomškovi sobi vuzeniškega župnišča, kjer si lahko ogledate tudi razstavo Filatelističnega društva Drava ob 100. obletnici ustanovitve sokolstva v Vuzenici. Razstavi bosta po dogovoru na ogled do konca Vuzeniških dni.

Danes ob 16. uri se lahko udeležite še kolesarskega tekmovanja, si v popoldanskih urah ogledate turnir v malem nogometu za veterane, prisluhnete harmonikarjem, zvečer pa se udeležite poletne zabave s skupino Mambo Kings.

Nedelja je v Vuzenici rezervirana predvsem za najmlajše. Med drugim namreč pripravljajo veliko otroško tombolo.

V skladu z ukrepi za preprečevanje prenosa okužb s koronavirusom pogoja PCT ne potrebujejo otroci do 15 let v spremstvu ožjih družinskih članov, ki imajo ta pogoj izpolnjen. Vse prireditve bodo namreč izvedene v skladu z veljavnimi ukrepi za preprečevanje prenosa okužb s koronavirusom. Na velikih zabavnih prireditvah bo v skladu z vladnim ukrepom vstop dovoljen samo osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran). Organizirali so tudi možnost opravljanja hitrih (HAG) testov na mestu dogajanja, vsakič (7. 8., 13. 8., 14. 8.) med 20.00 in 22.00, v nedeljo, 15. 8., pa med 15.00 in 17.00. Za razumevanje se vam najlepše zahvaljujejo.

Letošnji Vuzeniški dnevi pa bodo minili brez tradicionalnega sejma, ki je bil predviden za naslednji vikend. “Ker ne moremo zadostiti vsem pogojem in ukrepom za preprečevanje prenosa okužb s koronavirusom, je letošnji Rokov sejem žal ODPOVEDAN. Vsi prijavljeni ponudniki, ki so prostor že plačali, bodo dobili znesek v celoti povrnjen. Hvala za razumevanje in upamo, da se prihodnje leto vidimo,” so v četrtek sporočili organizatorji dogodka.

Program 27. Vuzeniških dnevov

Dogodki

Včeraj so se začeli že 27. Vuzeniški dnevi, ki prinašajo pester nabor dogodkov za vse generacije. Tako bo tudi danes, ko bodo po celodnevnem dogajanju zvečer za nepozabno zabavo poskrbeli Mambo Kingsi. Jutri pa bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši.