Search
Close this search box.

V Vuzenici bo potekala čistilna akcija “Očistimo Vuzenico”

Pridružite se ji lahko posamezniki in lokalna društva, ki vam je mar za čisto okolje. Načrtujejo jo v soboto, 16. marca 2024.

Skrb za čisto okolje ter skrb za odgovorno bivanje sta ključnega pomena. To bi morala biti ena pomembnejši nalog in zavedanja prav vsakega od nas. V občini Vuzenica se zavzemajo za ohranjanje čistega, urejenega ter ljudem in živalim prijetnega okolja.

Akcija temelji na prostovoljstvu, zato vas vabim, da se akciji pridružite kot posamezniki ali znotraj društva oz. organizacije k sodelovanju povabite čim več sodelujočih, da s skupnimi močmi in medsebojnim sodelovanjem očistimo Vuzenico in prispevamo k temu, da bo naša občina še naprej prijetna za bivanje,” je povedal župan Franjo Golob.

Čistilno akcijo v tamkajšnji lokalni skupnosti organizirajo vsako leto in se trudijo, da očistijo vse zaselke v občini. Še vedno se veliko smeti nabira ob cestah (zlasti pločevinke) in drugih javnih površinah.

Na čistilno akcijo so povabljena lokalna društva in posamezniki, ki se potem razporedijo po posameznih področjih. Občina Vuzenica za vse udeležence priskrbi potreben material za čiščenje (rokavice, vrečke) in malico. Po končani akciji tudi poskrbijo za odvoz odpadkov.

Zaradi lažje organizacije prijave zbirajo do 11. marca 2024 na e-naslov: senta.lorenci-kricej@vuzenica.si.  V primeru slabega vremena se akcija prestavi na soboto, 23. marca 2024.

Vabljeni torej, da se akciji pridružite vsi, ki vam je mar za čisto okolje!

Vir: TIC Vuzenica

Dogodki

Pridružite se ji lahko posamezniki in lokalna društva, ki vam je mar za čisto okolje. Načrtujejo jo v soboto, 16. marca 2024.