V Vrtcu Mežica so april posvetili zdravemu načinu življenja ter poskrbeli za nepozabno medgeneracijsko druženje (FOTO)

V mesecu aprilu so v Vrtcu Mežica veliko časa namenili pogovorom in delavnicam o zdravju in življenju v zdravem okolju. Izvedli so številne aktivnosti, ki so tako najmlajšim kot občanom Mežice ostale v lepem spominu.

Tako so, po skupinah, otroci skupaj s strokovnimi delavkami pobirali odpadke po naših sprehajalnih poteh. Na Dan zdravja, 7. 4. 2022, so o zdravju in zdravih navadah ozaveščali občane Mežice in jim delili različne, tudi reciklirane, izdelke. Ta dan pa je bil nekaj posebnega za najstarejše otroke iz vrtca, saj jim je Samo Cokan iz Koceroda, v mali dvorani Narodnega doma, predstavil ločevanje odpadkov.

Na zanimivi in poučni delavnici, so izvedeli veliko novega o ločevanju ter župana Mežice Dušana Krebla, Jano Horvat z mežiške občine in Sama Cokana navdušili s poznavanjem ločevanja odpadkov.

Skupino otrok pa so na ta dan povabili v Medgeneracijski center, kjer so skupaj s starejšimi občankami izdelovali velikonočno dekoracijo. “Tudi medgeneracijsko druženje pripomore k ohranjanju “mentalnega” zdravja. Imeli so se zelo lepo,” so ob tem dodali v Vrtcu Mežica.

Obiskala pa jih je tudi Aleksandra Horvat iz Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem. Z otroki je izvedla delavnico Zdrave navade. V sklopu projekta Zdrava Mežica so otroci skupaj s fotografinjo dokumentirali Eko vsebine, ki bodo predstavljene na Eko tržnici v mesecu maju. Za umiranje in skrb za “Zdrav duh v zdravem telesu”, pa so izvedli tudi nekaj vsebin Joge za najmlajše.

Iz vrtca pa so po končanem pestrem aprilskem dogajanju še sporočili, da se zahvaljujejo Občini Mežica, podjetju Kocerod ter vsem, ki so pripomogli, “da so bili aprilski dnevi, za vse nas, “bogatejši”.

FOTOGALERIJA

Vir: Spletna stran Občine Mežica

Dogodki