Search
Close this search box.

V veliki črni vreči našel dva pasja mladiča

FOTO: Facebook DMPŽ Koroške

Človeška krutost ne pozna meja. Včeraj so na cesti proti Zelen Bregu skoraj povozili veliko črno plastično vrečo za smeti, v kateri sta bila dva pasja mladiča.

Včeraj so se na Društvo proti mučenju živali Koroške obrnili ljudje, ki imajo veliko srce. Njihov sin je namreč sredi belega dne (15.30), na cesti proti Zelen Bregu (občina Ravne na Koroškem), skoraj povozil veliko črno plastično vrečo za smeti. Ob zaviranju je opazil, da se vreča premika in da skozi luknjo gleda pasja šapica. Nemudoma je zavozlano vrečo odvezal in na ven sta prilezli dve pasji dušici, ki ju je nemarna človeška roka, zavezani v plastični vreči za smeti, odvrgla ob vaško cesto. Mladička sta pregrizla vrečo, da sta prišla do zraka in k sreči, se je takrat mimo pripeljal človek, ki ju je rešil smrti in jima tudi ponudil začasni dom.

Na DMPŽ Koroške se sprašujejo, kakšen mora biti človek, ki je sposoben zavezati pasja mladička v plastično vrečo in ju brezbrižno odvreči ob cesto? “Obsojanja vreden razčlovečen osebek”, pravijo.

Prosijo vse, ki bi mladička prepoznali ali o njima karkoli vedeli , da jim to sporočijo (gotovo sta do sedaj nekje živela in sosedje bi ju lahko opazili, zagotovo tudi nista od daleč).

Gre za mladička mešančka, stara cca. 6 tednov. Svetla kratkodlaka je samička, črn, z malce daljšo dlako pa je samček. Vajena sta otrok, ljudi in drugih živali, sta tudi lepo rejena (verjetno sta doslej sesala pri materi). Trenutno sta na varnem pri najditeljih, v družbi še dveh psov in muc se imata lepo. Zanju iščejo tople domove in odgovorne skrbnike.

Kontakt: 041 607 218 (DPMŽ Koroške) ali 041 291 152 (Dajana DPMŽ Koroške)

{AG}kuzki{/AG}

 

Dogodki

FOTO: Facebook DMPŽ Koroške

Človeška krutost ne pozna meja. Včeraj so na cesti proti Zelen Bregu skoraj povozili veliko črno plastično vrečo za smeti, v kateri sta bila dva pasja mladiča.