Search
Close this search box.

V uporabo je bil predan most čez Mislinjo v Otiškem Vrhu

Glavna cestna povezava Slovenj Gradec - Dravograd je končno spet vzpostavljena. Danes, 24. avgusta 2023, so predali v uporabo nov montažni dvopasovni most čez Mislinjo v Otiškem Vrhu.

Po skoraj treh tednih, ko je bila glavna cestna povezava med Dravogradom in Slovenj Gradcem zaradi podrtega mostu onemogočena, je danes, 24. avgusta 2023, spet stekel promet na relaciji Slovenj Gradec – Dravograd po ustaljeni poti – v Otiškem Vrhu čez most čez reko Mislinjo. Preko montažnega dvopasovnega mostu, ki so ga slovesno predali v uporabo danes, bo ponovno vzpostavljena cestna povezava za ves promet med Dravogradom in Slovenj Gradcem, tudi za pešce in kolesarje.

Na svojem Facebook profilu je župan Dravograda, Anton Preksavec, zapisal: Pa nam je uspelo. Po “tisočih” klicev, sporočil in razlag, kako pomemben je ta most za celotno Koroško, danes predajamo svojemu namenu dvopasovni montažni most čez Mislinjo.” Prav tako je dodal, da ta most predstavlja izjemno pomembno pridobitev tako za Dravograd kot tudi celotno Mežiško in Dravsko dolino, v enaki meri za prebivalce kot tudi gospodarstvo.

Župan Preksavec je pohvalil izvajalca del, podjetje VOC, in Slovensko vojsko, za rekordno hitro izgradnjo, prav tako pa se je zahvalil tudi lastnikom zemljišč, ki so zemljišča odstopili za izvedbo začasne dostopne ceste.

Ob tem je še zapisal, da se je hkrati danes odprla tudi železniška proga Maribor-Dravograd, naslednji teden pa se bodo lotili sanacije Papeževega mostu čez Mislinjo. Po najboljšem scenariju bi lahko bil most saniran v roku 14. dneh, omogočal pa bo promet za osebna vozila. Začasne brvi za pešce na žalost tukaj ni možno postaviti zaradi prevelikega razpona, oziroma bi bil poseg prevelik in bi predstavljal prevelik strošek.

Prav tako je dodal, da bodo opravili še dodatne preiskave plazu nad Tribejem, naslednji teden pa bodo nadaljevali tudi s čiščenjem struge potoka od hišne številke 11 proti glavni cesti, SiDG pa ima nalogo, čim prej odstraniti drevje s področja plazu. Ostale sanacijske ukrepe pa bodo še določili. Vse do takrat je evakuacija še vedno v veljavi.

Tudi dela na vodotokih se bodo pospešeno izvajala, za katera bo Občina Dravograd zagotovila izvajalce, da se do jeseni uredi čim več, prav tako pa bodo nadaljevali z deli na občinskih in gozdnih cestnih odsekih, da se v čim krajšem času in čim bolj efektivno opravi čim več dela.

Vir: FB Anton Preksavec

Dogodki

Glavna cestna povezava Slovenj Gradec - Dravograd je končno spet vzpostavljena. Danes, 24. avgusta 2023, so predali v uporabo nov montažni dvopasovni most čez Mislinjo v Otiškem Vrhu.